Ево који приватници ће радити током празника

Градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић донио је закључак којим се даје могућност рада у дане републичких празника - 1. и 9. маја 2016. године, а мимо Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима, који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града.

Република Српска 26.04.2016 | 23:00
Ево који приватници ће радити током празника

На Међународни празник рада, у недјељу 1. маја 2016. године, у времену од 7.00 до 12.00 часова, могу да раде продајни објекти самосталних предузетника, који се баве трговином на мало месом и рибом.

На дан републичког празника, Дан побједе над фашизмом, у понедјељак 9. маја 2016. године, у времену од 7.00 до 12.00 часова, могу да раде трговински објекти правних лица и предузетника у којима се обавља трговина на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима (дјелатност продавница мјешовите робе), продајни објекти који се баве трговином на мало месом и рибом, продајни објекти у којима се обавља трговина на мало цвијећем (цвјећаре).

Радницима који буду радили у назначене дане републичких празника, послодавац је дужан омогућити остваривање права, у складу са прописима о раду.

Овај закључак градоначелник је донио на захтјев Занатско-предузетничке коморе регије Бања Лука, те правних лица и предузетника, који су изразили потребу за радом због задовољавања повећаних потреба грађана у вријеме предстојећих празника.

Извор: Истинито

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ц4

26.04.2016 23:36

А Васкрс, другови комунисти? Шта комитет каже по том питању? Или вам је директива да на прво мјесто стављате 1.мај, а светковину стару 2 миленијума да не помињете?! Бандо црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

27.04.2016 05:38

Ето колико постујемо празнике. Кршимо Закон о празницима и дозвољавамо послодавцима да раде-раднике нико и не пита. Зато празнике треба укинути. Јер ко је против празника, против је и дрзаве цији су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илидза

27.04.2016 07:11

Зато власти Истоцне Илидзе дозволе свима да раде у нерадне дане. Комплетан трзни центар Бинги ради и продавнице обуце и козметике и бутици. Трзни центр Том ради комплетан. Свака радња која хице да ради обрати се опстини и добије дозволу. Јадни радници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

27.04.2016 07:54

Јуху нама у угоститељству газда це платити дупле дневнице(празницне).Оцес Гавране гледати платне листе за мај месец да видис како газде твоји тајкуни постују закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисирац

27.04.2016 14:52

... У хрватској на велики петак и ускрс не ради ниста а код нас цитава господска ради БАНДО ЦРВЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

УХ

27.04.2016 16:03

Одавно се говорило: На Велики петак не раде ни муслимани. А ми Срби: нацелници и градонацелници дозвољавају да се ради (противзаконито) на дане републицких празника. Па засто додик (да не казем предсједник РС) трази референдумско изјасњавање против укидања 9. јануара. Све треба укинути, јер једино његови "предузетници" тјерају раднике да раде за тај празник.