Evo koji privatnici će raditi tokom praznika

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović donio je zaključak kojim se daje mogućnost rada u dane republičkih praznika - 1. i 9. maja 2016. godine, a mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada.

Republika Srpska 26.04.2016 | 23:00
Evo koji privatnici će raditi tokom praznika

Na Međunarodni praznik rada, u nedjelju 1. maja 2016. godine, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade prodajni objekti samostalnih preduzetnika, koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom.

Na dan republičkog praznika, Dan pobjede nad fašizmom, u ponedjeljak 9. maja 2016. godine, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade trgovinski objekti pravnih lica i preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe), prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom, prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare).

Radnicima koji budu radili u naznačene dane republičkih praznika, poslodavac je dužan omogućiti ostvarivanje prava, u skladu sa propisima o radu.

Ovaj zaključak gradonačelnik je donio na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banja Luka, te pravnih lica i preduzetnika, koji su izrazili potrebu za radom zbog zadovoljavanja povećanih potreba građana u vrijeme predstojećih praznika.

Izvor: Istinito

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

C4

26.04.2016 23:36

А Васкрс, другови комунисти? Шта комитет каже по том питању? Или вам је директива да на прво мјесто стављате 1.мај, а светковину стару 2 миленијума да не помињете?! Бандо црвена!

ODGOVORITE
Name

Radnik

27.04.2016 05:38

Eto koliko postujemo praznike. Kršimo Zakon o praznicima i dozvoljavamo poslodavcima da rade-radnike niko i ne pita. Zato praznike treba ukinuti. Jer ko je protiv praznika, protiv je i drzave ciji su.

ODGOVORITE
Name

Ilidza

27.04.2016 07:11

Zato vlasti Istocne Ilidze dozvole svima da rade u neradne dane. Kompletan trzni centar Bingi radi i prodavnice obuce i kozmetike i butici. Trzni centr Tom radi kompletan. Svaka radnja koja hice da radi obrati se opstini i dobije dozvolu. Jadni radnici.

ODGOVORITE
Name

srbin

27.04.2016 07:54

Juhu nama u ugostiteljstvu gazda ce platiti duple dnevnice(praznicne).Oces Gavrane gledati platne liste za maj mesec da vidis kako gazde tvoji tajkuni postuju zakon.

ODGOVORITE
Name

misirac

27.04.2016 14:52

... U hrvatskoj na veliki petak i uskrs ne radi nista a kod nas citava gospodska radi BANDO CRVENA

ODGOVORITE
Name

UH

27.04.2016 16:03

Odavno se govorilo: Na Veliki petak ne rade ni muslimani. A mi Srbi: nacelnici i gradonacelnici dozvoljavaju da se radi (protivzakonito) na dane republickih praznika. Pa zasto dodik (da ne kazem predsjednik RS) trazi referendumsko izjasnjavanje protiv ukidanja 9. januara. Sve treba ukinuti, jer jedino njegovi "preduzetnici" tjeraju radnike da rade za taj praznik.