ЛШ, најава: Сити - Реал! Дебитант на десетоструког првака!

Први чин борбе за финале Лиге шампиона на програму је у Манчестеру.

Фудбал 26.04.2016 | 14:40
ЛШ, најава: Сити - Реал! Дебитант на десетоструког првака!

Сити, дебитант у полуфиналу, дочекује Реал Мадрид, екипу која је чак 27 пута била међу четири и 10 пута освајала трофеј.

С једне стране екипа која је ове сезоне све карте бацила на Лигу шампиона и која је у четвртфиналу елиминисала Пари Сен Жермен, а са друге славни краљевски клуб, предвођен фантастицним Кристијаном Роналдом, који је ове сезоне већ 16 пута био стрелац у најјачем такмичењу.

"Изаћи ћемо на терен с намером да победимо, као што увек и радимо. Покушаћемо и да не примимо гол јер ће то бити важно у реваншу. Биће то велика утакмица", рекао је фудбалер Реал Мадрида Марсело.

Менаџер Ситија Мануел Пелегрини започео је "рат нерава" изјавом да Роналдо није проблем јер га је као тренер Виљареала, у време док је Португалац играо за Јунајтед, четири пута спречио да буде стрелац, а сва четири меча завршена су 0:0.

"Знам све о њему, знам како да га зауставимо", изјавио је Пелегрини, који према последњим информацијама са Острва још није одлучио коме ће дати улогу Роналдовог "полицајца" Паблу Сабалети или Бакарију Сањи.

Али да ли је довољно зауставити само Роналда? Гарет Бејл игра фантастично после опоравка од повреде и његов чувар биће на мукама. Како ствари стоје, тај задатак имаће Француз Гаел Клиши, који је можда зато и пропустио претходне три утакмице у Премијер лиги, а играо је Александар Коларов.

"Најбитнија ствар је да постигнемо гол у гостима. Много смо бољи на свом терену и објективно имамо веће шансе. Уверен сам да уколико избегнемо пораз у Манчестеру идемо даље", поручио је Бејл.

Ипак, Реал се суочава са проблемима јер се Роналдо и Бензема муче са повредама – најављени су у стартној постави, али претходних дана нису тренирали. Португалац је пропустио меч са Рајо Ваљеканом, а Француз се повредио баш на том мечу.

"Цео тим мора да одигра најбољи меч у каријери. Не смемо пропустити да одиграмо најбоље што можемо. Свако сања да игра против најбољих тимова, а Реал је један од најбољих у историји. Ако играч није жељан оваквих утакмица, онда није жељан фудбала уопште", рекао је капитен Ситија Венсан Компани.

Прва утакмица полуфинала Лиге шампиона између Ситија и Реала игра се од 20.45 на Етихаду.

У другом полуфиналу у среду састаће се Атлетико Мадрид и Бајерн из Минхена.

Коментари / 0

Оставите коментар