LŠ, najava: Siti - Real! Debitant na desetostrukog prvaka!

Prvi čin borbe za finale Lige šampiona na programu je u Mančesteru.

Fudbal 26.04.2016 | 14:40
LŠ, najava: Siti - Real! Debitant na desetostrukog prvaka!

Siti, debitant u polufinalu, dočekuje Real Madrid, ekipu koja je čak 27 puta bila među četiri i 10 puta osvajala trofej.

S jedne strane ekipa koja je ove sezone sve karte bacila na Ligu šampiona i koja je u četvrtfinalu eliminisala Pari Sen Žermen, a sa druge slavni kraljevski klub, predvođen fantasticnim Kristijanom Ronaldom, koji je ove sezone već 16 puta bio strelac u najjačem takmičenju.

"Izaći ćemo na teren s namerom da pobedimo, kao što uvek i radimo. Pokušaćemo i da ne primimo gol jer će to biti važno u revanšu. Biće to velika utakmica", rekao je fudbaler Real Madrida Marselo.

Menadžer Sitija Manuel Pelegrini započeo je "rat nerava" izjavom da Ronaldo nije problem jer ga je kao trener Viljareala, u vreme dok je Portugalac igrao za Junajted, četiri puta sprečio da bude strelac, a sva četiri meča završena su 0:0.

"Znam sve o njemu, znam kako da ga zaustavimo", izjavio je Pelegrini, koji prema poslednjim informacijama sa Ostrva još nije odlučio kome će dati ulogu Ronaldovog "policajca" Pablu Sabaleti ili Bakariju Sanji.

Ali da li je dovoljno zaustaviti samo Ronalda? Garet Bejl igra fantastično posle oporavka od povrede i njegov čuvar biće na mukama. Kako stvari stoje, taj zadatak imaće Francuz Gael Kliši, koji je možda zato i propustio prethodne tri utakmice u Premijer ligi, a igrao je Aleksandar Kolarov.

"Najbitnija stvar je da postignemo gol u gostima. Mnogo smo bolji na svom terenu i objektivno imamo veće šanse. Uveren sam da ukoliko izbegnemo poraz u Mančesteru idemo dalje", poručio je Bejl.

Ipak, Real se suočava sa problemima jer se Ronaldo i Benzema muče sa povredama – najavljeni su u startnoj postavi, ali prethodnih dana nisu trenirali. Portugalac je propustio meč sa Rajo Valjekanom, a Francuz se povredio baš na tom meču.

"Ceo tim mora da odigra najbolji meč u karijeri. Ne smemo propustiti da odigramo najbolje što možemo. Svako sanja da igra protiv najboljih timova, a Real je jedan od najboljih u istoriji. Ako igrač nije željan ovakvih utakmica, onda nije željan fudbala uopšte", rekao je kapiten Sitija Vensan Kompani.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Sitija i Reala igra se od 20.45 na Etihadu.

U drugom polufinalu u sredu sastaće se Atletiko Madrid i Bajern iz Minhena.

Komentari / 0

Ostavite komentar