Мусемић о финалу Купа БиХ против Радника: Није поштено!

У тузланској Слободи нису задовољни што се прва утакмица финала Купа Босне и Херцеговине игра на "Тушњу", а реванш у Бијељини.

Фудбал 26.04.2016 | 14:00
Мусемић о финалу Купа БиХ против Радника: Није поштено!

У финалу овогодишњег издања Купа БиХ састаће се Слобода и Радник из Бијељине.

Семберцима је ово прво, а Слободи треће финале од 2008. године. Тузлаци су оба пута поражени након једанаестераца, први пут од Зрињског, а други пут против Славије.

Тренер Тузлака Хусреф Мусемић није задовољан одлуком Фудбалског савеза БиХ што ће први сусрет бити игран на "Тушњу, а реванш у Бијељини.

"Не размишљам о традицији и опет кажем да се никад не зна зашто је нешто добро, па и то што ћемо другу утакмицу играти у Бијељини. Радник и ми нећемо бити у равноправном положају. Они су у првенству изгубили све шансе у борби за Европу, остао им је Куп. Имаће времена да се припреме, док ми у размаку од 15 дана играмо пет важних и тешких утакмица. Било би поштено да прије финала имамо барем два дана више за одмор", рекао је Мусемић, а пренијеле агенције.

Свјестан је да је ријеч о календару такмичења ФС БиХ, али поставља питање да ли је термин утврђен законом или уставом, па да се не може промијенити.

"Зашто се, на примјер, финале не би играло 20. маја, јер се првенство свеједно завршава 14. или 15. маја. Ми играмо посљедњу, тешку утакмицу првенства против Зрињског, а након тога слиједи реванш сусрет финала Купа и нећемо за одмор имати ни цијела два дана. Наша и позиција Радника на обје утакмице финала неће бити иста. Они ће моћи одмарати играче како им воља, ми нећемо", објаснио је Мусемић, уз напомену да "не кука унапријед", него жели се води рачуна о заштити играча, барем оних у екипама које наступају на два колосијека.

Ипак, упркос свему, тренер Слободе вјерује у освајање Купа БиХ.

"И против Сарајева смо прву играли на 'Тушњу', па смо прошли даље. Радник је до финала имао само једног премијерлигаша, а ми три, све тежи од тежега".

Што се тиче првенства, које је ушло у потпуно неизвјесну фазу борбе за наслов првака, Мусемић је додао да све остаје исто.

"Вјерујемо да можемо достићи Зрињски и у посљедњем колу у Мостару одлучивати о прваку. То би можда било најпоштеније. Но, сада се у борбу укључио и Жељезничар, тако да је све потпуно отворено", закључио је тренер Слободе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

26.04.2016 12:28

Раскукао се Мусемиц као каква стара баба. Те згуснут распоред, те реванш у Бијељини. ..А требао је само реци: Част нам је играти финале купа, и поред неповољног распореда надам се тријумфу над Радником као и два дана прије против Зрињског да ћемо обезбедити титулу јер верујем у своје играче, најбољи смо!

ОДГОВОРИТЕ