Musemić o finalu Kupa BiH protiv Radnika: Nije pošteno!

U tuzlanskoj Slobodi nisu zadovoljni što se prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine igra na "Tušnju", a revanš u Bijeljini.

Fudbal 26.04.2016 | 14:00
Musemić o finalu Kupa BiH protiv Radnika: Nije pošteno!

U finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa BiH sastaće se Sloboda i Radnik iz Bijeljine.

Sembercima je ovo prvo, a Slobodi treće finale od 2008. godine. Tuzlaci su oba puta poraženi nakon jedanaesteraca, prvi put od Zrinjskog, a drugi put protiv Slavije.

Trener Tuzlaka Husref Musemić nije zadovoljan odlukom Fudbalskog saveza BiH što će prvi susret biti igran na "Tušnju, a revanš u Bijeljini.

"Ne razmišljam o tradiciji i opet kažem da se nikad ne zna zašto je nešto dobro, pa i to što ćemo drugu utakmicu igrati u Bijeljini. Radnik i mi nećemo biti u ravnopravnom položaju. Oni su u prvenstvu izgubili sve šanse u borbi za Evropu, ostao im je Kup. Imaće vremena da se pripreme, dok mi u razmaku od 15 dana igramo pet važnih i teških utakmica. Bilo bi pošteno da prije finala imamo barem dva dana više za odmor", rekao je Musemić, a prenijele agencije.

Svjestan je da je riječ o kalendaru takmičenja FS BiH, ali postavlja pitanje da li je termin utvrđen zakonom ili ustavom, pa da se ne može promijeniti.

"Zašto se, na primjer, finale ne bi igralo 20. maja, jer se prvenstvo svejedno završava 14. ili 15. maja. Mi igramo posljednju, tešku utakmicu prvenstva protiv Zrinjskog, a nakon toga slijedi revanš susret finala Kupa i nećemo za odmor imati ni cijela dva dana. Naša i pozicija Radnika na obje utakmice finala neće biti ista. Oni će moći odmarati igrače kako im volja, mi nećemo", objasnio je Musemić, uz napomenu da "ne kuka unaprijed", nego želi se vodi računa o zaštiti igrača, barem onih u ekipama koje nastupaju na dva kolosijeka.

Ipak, uprkos svemu, trener Slobode vjeruje u osvajanje Kupa BiH.

"I protiv Sarajeva smo prvu igrali na 'Tušnju', pa smo prošli dalje. Radnik je do finala imao samo jednog premijerligaša, a mi tri, sve teži od težega".

Što se tiče prvenstva, koje je ušlo u potpuno neizvjesnu fazu borbe za naslov prvaka, Musemić je dodao da sve ostaje isto.

"Vjerujemo da možemo dostići Zrinjski i u posljednjem kolu u Mostaru odlučivati o prvaku. To bi možda bilo najpoštenije. No, sada se u borbu uključio i Željezničar, tako da je sve potpuno otvoreno", zaključio je trener Slobode.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

26.04.2016 12:28

Raskukao se Musemic kao kakva stara baba. Te zgusnut raspored, te revanš u Bijeljini. ..A trebao je samo reci: Čast nam je igrati finale kupa, i pored nepovoljnog rasporeda nadam se trijumfu nad Radnikom kao i dva dana prije protiv Zrinjskog da ćemo obezbediti titulu jer verujem u svoje igrače, najbolji smo!

ODGOVORITE