ЕЛ, најава: Црвена Звезда - ЦСКА! Звезда вјерује!

Црвено-бели у 20.45 у Комбанк арени дочекују ЦСКА. Прочитајте шта су играчи Дејана Радоњића рекли о вечерашњој утакмици. Шта мислите, ко ће победити?

Кошарка 18.04.2016 | 17:40
ЕЛ, најава: Црвена Звезда - ЦСКА! Звезда вјерује!

Звезда игра за останак у серији, ЦСКА за што бржи пласман на Фајнал-фор!

Београдски и московски клуб одиграће трећу рунду четвртфиналне серије у Комбанк арени на Новом Београду, са великим и веома добро познатим улогом.

Тим Дејана Радоњића показао је у Русији да може да парира екипи Димитриса Итудиса, иако је од почетка стављен у позицију апсолутног аутсајдера.

У првом мечу, црвено-бели нису дозволили све до завршнице противнику да "преломи" и да буде сигуран у победу, док су у другом пропустили напад за велики тријумф и сензацију.

Сада је време за трећи дуел.

"Спремили смо се добро, одморили, надамо се доброј борби и још бољој утакмици него у прошлој. Није нас омео тај пораз у прошлом мечу, ни тај поен разлике. Имали смо велику жељу да победимо у тој утакмици, али се то није десило. Спорт. Идемо даље", рекао је Владимир Штимац.

Сопствене амбиције и овог пута су покретачка снага црвено-белих. Центар Радоњићеве екипе објашњава да су очекивања сразмерно велика величини изазова.

"Даћемо све од себе, изаћи ћемо на терен, борићемо се и надамо се најбољем. Увек има спортског, здравог ината и мислим да ће све то бити како треба".

Може ли Звезда да изненади у трећем мечу?

"Наравно, увек може и све може. Ова екипа је већ 'сто' пута ове године показивала да може и то ћемо и даље показивати. Сигуран сам и вечерас", поручио је Штимац.

Његов саиграч Немања Дангубић поново ће водити велике битке против противничких бекова. И он, као и сви у свлачионици Звезде, свесни су величине и тежине задатка.

"Одиграли смо два квалитетна меча на њиховом терену, сад смо вратили серију код нас и сигурно да нам прија што играмо овде, у Београду. Анализирали смо ова два меча, знамо које ствари би требало да поправимо и максимално смо се припремили за сутра. Наравно, даћемо све од себе да уз помоћ навијача покушамо да продужимо серију", рекао је високи бек црвено-белих.

Експлозивни бек Звезде упозорио је да његов тим не би смео да дозволи себи падове попут оног у трећој четвртини другог московског дуела, јер ће наспрам себе поново имати екипу која ће такву ситуацију знати да искористи.

"У том периоду смо можда имали проблема са њиховом агресивнијом одбраном, али хоћемо да наша одбрана буде још боља. Такви детаљи ће много значити у предстојећем мечу и мораће да се поправе да бисмо победили"

Није потребно истицати колико ће Дангубић и саиграчи имати тежак задатак у борби са својим директним противницима на спољним позицијама.

"То је веома квалитетан тим и поред Де Колоа и Теодосића имају још доста квалитетних играча који знају своју улогу и то се видело. Та петорка која је заиграла у другом полувремену друге утакмице показала је праву снагу ЦСКА. Причало се да им све зависи од два играча и показали су да то није тачно. Међутим и ми смо одиграли велику утакмицу, показали да смо велики тим и имали смо победу у рукама".

Звезда ће бити на новом великом тесту од 20.45 часова. Шта мислите, да ли може да победи госте из Москве, да продужи серију и да закаже четврти меч у хали "Александар Николић"?

Коментари / 0

Оставите коментар