EL, najava: Crvena Zvezda - CSKA! Zvezda vjeruje!

Crveno-beli u 20.45 u Kombank areni dočekuju CSKA. Pročitajte šta su igrači Dejana Radonjića rekli o večerašnjoj utakmici. Šta mislite, ko će pobediti?

Košarka 18.04.2016 | 17:40
EL, najava: Crvena Zvezda - CSKA! Zvezda vjeruje!

Zvezda igra za ostanak u seriji, CSKA za što brži plasman na Fajnal-for!

Beogradski i moskovski klub odigraće treću rundu četvrtfinalne serije u Kombank areni na Novom Beogradu, sa velikim i veoma dobro poznatim ulogom.

Tim Dejana Radonjića pokazao je u Rusiji da može da parira ekipi Dimitrisa Itudisa, iako je od početka stavljen u poziciju apsolutnog autsajdera.

U prvom meču, crveno-beli nisu dozvolili sve do završnice protivniku da "prelomi" i da bude siguran u pobedu, dok su u drugom propustili napad za veliki trijumf i senzaciju.

Sada je vreme za treći duel.

"Spremili smo se dobro, odmorili, nadamo se dobroj borbi i još boljoj utakmici nego u prošloj. Nije nas omeo taj poraz u prošlom meču, ni taj poen razlike. Imali smo veliku želju da pobedimo u toj utakmici, ali se to nije desilo. Sport. Idemo dalje", rekao je Vladimir Štimac.

Sopstvene ambicije i ovog puta su pokretačka snaga crveno-belih. Centar Radonjićeve ekipe objašnjava da su očekivanja srazmerno velika veličini izazova.

"Daćemo sve od sebe, izaći ćemo na teren, borićemo se i nadamo se najboljem. Uvek ima sportskog, zdravog inata i mislim da će sve to biti kako treba".

Može li Zvezda da iznenadi u trećem meču?

"Naravno, uvek može i sve može. Ova ekipa je već 'sto' puta ove godine pokazivala da može i to ćemo i dalje pokazivati. Siguran sam i večeras", poručio je Štimac.

Njegov saigrač Nemanja Dangubić ponovo će voditi velike bitke protiv protivničkih bekova. I on, kao i svi u svlačionici Zvezde, svesni su veličine i težine zadatka.

"Odigrali smo dva kvalitetna meča na njihovom terenu, sad smo vratili seriju kod nas i sigurno da nam prija što igramo ovde, u Beogradu. Analizirali smo ova dva meča, znamo koje stvari bi trebalo da popravimo i maksimalno smo se pripremili za sutra. Naravno, daćemo sve od sebe da uz pomoć navijača pokušamo da produžimo seriju", rekao je visoki bek crveno-belih.

Eksplozivni bek Zvezde upozorio je da njegov tim ne bi smeo da dozvoli sebi padove poput onog u trećoj četvrtini drugog moskovskog duela, jer će naspram sebe ponovo imati ekipu koja će takvu situaciju znati da iskoristi.

"U tom periodu smo možda imali problema sa njihovom agresivnijom odbranom, ali hoćemo da naša odbrana bude još bolja. Takvi detalji će mnogo značiti u predstojećem meču i moraće da se poprave da bismo pobedili"

Nije potrebno isticati koliko će Dangubić i saigrači imati težak zadatak u borbi sa svojim direktnim protivnicima na spoljnim pozicijama.

"To je veoma kvalitetan tim i pored De Koloa i Teodosića imaju još dosta kvalitetnih igrača koji znaju svoju ulogu i to se videlo. Ta petorka koja je zaigrala u drugom poluvremenu druge utakmice pokazala je pravu snagu CSKA. Pričalo se da im sve zavisi od dva igrača i pokazali su da to nije tačno. Međutim i mi smo odigrali veliku utakmicu, pokazali da smo veliki tim i imali smo pobedu u rukama".

Zvezda će biti na novom velikom testu od 20.45 časova. Šta mislite, da li može da pobedi goste iz Moskve, da produži seriju i da zakaže četvrti meč u hali "Aleksandar Nikolić"?

Komentari / 0

Ostavite komentar