Вратио се ''Олд фирм''! И добио га Ренџерс!

Драма, продужеци, пенали: Ренџерс избацио Селтик! Прави Олд Фирм!

Фудбал 18.04.2016 | 14:40
Вратио се ''Олд фирм''! И добио га Ренџерс!

Какав дерби у Глазгову!

Фудбалери Ренџерса, будући повратници у тамошњу Премијер лигу, елиминисали су у полуфиналу Купа Шкотске највећег ривала у дербију који ће се препричавати!

После 90 минута било је 1:1. И у предвиђених 90 минута и у додатном периоду Ренџерс је први повео, али је Аустралијанац Том Рогић на почетку другог додатног периода поставио коначних 2:2 и најавио пенал-серију!

Селтик је и у последњим тренуцима продужетка имао велику шансу, али је голман Ренџерса Вес Фодерингам "скинуо" јако прецизан ударац и увеч меч у последњу фазу - једанаестерце.

Моменат одлуке догодио се у петој серији, у којој је управо Рогић промашио са беле тачке и означио почетак великог славља Ренџерса, који ће од јесени опет играти у најјачем шкотском такмичењу.

Да ли ће се вратити у елиту са трофејом у руци, сазнаћемо 21. маја, када ће играти против Хибернијана.

Све је почело голом искусног Кенија Милера, већ у 16. минуту.

Прекаљеном нападачу, рођеном 1979, било је потребно веома мало простора и само један контакт са лоптом да би је послао иза леђа Крега Гордона.

Почетак великог славља на Хамден парку...

Резултат је изједначен у 50. минуту, поготком Ерика Свјаченка, Украјинца са данским пасошем, чија девојка такође игра за Селтик, као чланица сениорског женског састава.

Центаршут, прецизан ударац главом и мат.

Меч је отишао у продужетке, у којима је такође Ренџерс повео. У 96. минуту стрелац је био Бери Мекај, млади шкотски нападач, који се наместио на око 18 метара од гола, гађао леви горњи угао и спектакуларно погодио.

Ренџерс је поново славио...

А, онда је реаговао Рогић, аустралијски репрезентативац.

.. који је у последњој серији болно схватио колико је кратак пут од хероја, до трагичара.

Ренџерс се враћа у великом стилу!

Коментари / 0

Оставите коментар