Vratio se ''Old firm''! I dobio ga Rendžers!

Drama, produžeci, penali: Rendžers izbacio Seltik! Pravi Old Firm!

Fudbal 18.04.2016 | 14:40
Vratio se ''Old firm''! I dobio ga Rendžers!

Kakav derbi u Glazgovu!

Fudbaleri Rendžersa, budući povratnici u tamošnju Premijer ligu, eliminisali su u polufinalu Kupa Škotske najvećeg rivala u derbiju koji će se prepričavati!

Posle 90 minuta bilo je 1:1. I u predviđenih 90 minuta i u dodatnom periodu Rendžers je prvi poveo, ali je Australijanac Tom Rogić na početku drugog dodatnog perioda postavio konačnih 2:2 i najavio penal-seriju!

Seltik je i u poslednjim trenucima produžetka imao veliku šansu, ali je golman Rendžersa Ves Foderingam "skinuo" jako precizan udarac i uveč meč u poslednju fazu - jedanaesterce.

Momenat odluke dogodio se u petoj seriji, u kojoj je upravo Rogić promašio sa bele tačke i označio početak velikog slavlja Rendžersa, koji će od jeseni opet igrati u najjačem škotskom takmičenju.

Da li će se vratiti u elitu sa trofejom u ruci, saznaćemo 21. maja, kada će igrati protiv Hibernijana.

Sve je počelo golom iskusnog Kenija Milera, već u 16. minutu.

Prekaljenom napadaču, rođenom 1979, bilo je potrebno veoma malo prostora i samo jedan kontakt sa loptom da bi je poslao iza leđa Krega Gordona.

Početak velikog slavlja na Hamden parku...

Rezultat je izjednačen u 50. minutu, pogotkom Erika Svjačenka, Ukrajinca sa danskim pasošem, čija devojka takođe igra za Seltik, kao članica seniorskog ženskog sastava.

Centaršut, precizan udarac glavom i mat.

Meč je otišao u produžetke, u kojima je takođe Rendžers poveo. U 96. minutu strelac je bio Beri Mekaj, mladi škotski napadač, koji se namestio na oko 18 metara od gola, gađao levi gornji ugao i spektakularno pogodio.

Rendžers je ponovo slavio...

A, onda je reagovao Rogić, australijski reprezentativac.

.. koji je u poslednjoj seriji bolno shvatio koliko je kratak put od heroja, do tragičara.

Rendžers se vraća u velikom stilu!

Komentari / 0

Ostavite komentar