Радоњић: Вјерујемо да можемо!

"Једва чекам да почне", порука је тренера Звезде уочи трећег меча против ЦСКА из Москве.

Кошарка 18.04.2016 | 16:20
Радоњић: Вјерујемо да можемо!

Серија се сели у Београд.

Црвена звезда Телеком и ЦСКА заиграће у понедељак од 20.45 трећу рунду четвртфиналних окршаја, за пласман на Фајнал-фор.

Српски тим у Москви је показао да може да парира фавориту, али је у трилер завршници другог меча остао без "брејка". Армејци су бранили и одбранили домаћи терен и дошли на победу од пласмана.

Радоњићев тим ће у понедељак имати нову прилику да изненади и да продужи серију, чиме би се оба ривала преселила у халу "Александар Николић", на потенцијални четврти меч.

"На реду је трећи дуел, после два окршаја у Москви. Урадили смо све да се тим одмори и припреми за следећи дуел против ЦСКА, који је, још једном треба поновити и не треба заборавити, један од фаворита за освајање титуле првака Европе. Имају пуно разлога да размишљају да ће они моћи да дођу до трофеја", рекао је Радоњић у недељу, на конференцији за новинаре.

"Ми смо у Москви у оба меча показали да можемо бити конкурентни. Били смо у прилици да имамо могућност да изненадимо у другом дуелу и надамо се да ћемо показати добру партију и да покушамо да уз подршку навијача дамо максимум и да урадимо све да бисмо опет били у прилици да парирамо екипи која и квалитетом и искуством заслужује да размишља о томе да има велике шансе да буде првак Европе", додао је тренер Звезде.

Уз позив навијачима да буду уз екипу, шеф струке црвено-белих говорио је и о здравственом стању, најавивши да ће његов тим бити спреман да пружи максимум.

За шта ће то бити довољно - сазнаћемо у понедељак.

Упитан колико Звезда може боље него у другој утакмици, Радоњић је рекао:

"Ствари се постављају овако - прави се анализа шта ми треба да урадимо, али се заборавља да прекопута стоји ЦСКА, екипа која може лако да се анализира. Трудићемо се да одиграмо добар меч, али доста зависи и од њих. Морамо бити реални и то поштено признати. Треба нам 40 минута феноменалне игре да бисмо дошли у позицију да урадимо нешто против њих".

Назвавши ривала свог тима "понајбољим у Европи", Радоњић је рекао да је стручни штаб и екипа раде све што је предвиђено да утакмица буде што боље припремљена.

Колико постоји шанси за тактичке варијанте?

"Одиграли смо два меча и ми и они смо имали анализе и пре и после обе утакмице. Обратили смо пажњу на неке детаље и сигурно се бавимо тиме. Колико ће то моћи да се спроводи... Опет понављам, ово је дуел два тима, а посебно кад је овакав ривал какав јесте. Очекујем да дамо максимум. Видећемо за шта ће то да буде довољно. Наравно да постоје жеље, то је нешто природно и нормално. Спортски је да се надамо и да верујемо да можемо".

У каквом амбијенту Црвена звезда дочекује овај меч?

"Амбијент је позитиван. Јако смо мотивисани и наравно да је то што је било у другом дуелу анализирано на квалитетан начин. Једва чекам да они истрче, а ја да проходам до клупе. Да дамо све од себе", подвукао је тренер црвено-белих.

О ФИБА и Евролиги...
Тренер Звезде упитан је и за сукоб на релацији ФИБА - Евролига, али је објаснио да овој ситуацији не придаје много значаја у овом тренутку:

"Тренутно не размишљам ни о томе, ни о другим стварима. Четвртфинале, Топ 8 и спектакл у арени су пред нама. Много се тога дешава и видећемо још. Што се мене тиче, размишљам само о овоме и бавим се тиме, не и другим стварима".

Коментари / 0

Оставите коментар