Radonjić: Vjerujemo da možemo!

"Jedva čekam da počne", poruka je trenera Zvezde uoči trećeg meča protiv CSKA iz Moskve.

Košarka 18.04.2016 | 16:20
Radonjić: Vjerujemo da možemo!

Serija se seli u Beograd.

Crvena zvezda Telekom i CSKA zaigraće u ponedeljak od 20.45 treću rundu četvrtfinalnih okršaja, za plasman na Fajnal-for.

Srpski tim u Moskvi je pokazao da može da parira favoritu, ali je u triler završnici drugog meča ostao bez "brejka". Armejci su branili i odbranili domaći teren i došli na pobedu od plasmana.

Radonjićev tim će u ponedeljak imati novu priliku da iznenadi i da produži seriju, čime bi se oba rivala preselila u halu "Aleksandar Nikolić", na potencijalni četvrti meč.

"Na redu je treći duel, posle dva okršaja u Moskvi. Uradili smo sve da se tim odmori i pripremi za sledeći duel protiv CSKA, koji je, još jednom treba ponoviti i ne treba zaboraviti, jedan od favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Imaju puno razloga da razmišljaju da će oni moći da dođu do trofeja", rekao je Radonjić u nedelju, na konferenciji za novinare.

"Mi smo u Moskvi u oba meča pokazali da možemo biti konkurentni. Bili smo u prilici da imamo mogućnost da iznenadimo u drugom duelu i nadamo se da ćemo pokazati dobru partiju i da pokušamo da uz podršku navijača damo maksimum i da uradimo sve da bismo opet bili u prilici da pariramo ekipi koja i kvalitetom i iskustvom zaslužuje da razmišlja o tome da ima velike šanse da bude prvak Evrope", dodao je trener Zvezde.

Uz poziv navijačima da budu uz ekipu, šef struke crveno-belih govorio je i o zdravstvenom stanju, najavivši da će njegov tim biti spreman da pruži maksimum.

Za šta će to biti dovoljno - saznaćemo u ponedeljak.

Upitan koliko Zvezda može bolje nego u drugoj utakmici, Radonjić je rekao:

"Stvari se postavljaju ovako - pravi se analiza šta mi treba da uradimo, ali se zaboravlja da prekoputa stoji CSKA, ekipa koja može lako da se analizira. Trudićemo se da odigramo dobar meč, ali dosta zavisi i od njih. Moramo biti realni i to pošteno priznati. Treba nam 40 minuta fenomenalne igre da bismo došli u poziciju da uradimo nešto protiv njih".

Nazvavši rivala svog tima "ponajboljim u Evropi", Radonjić je rekao da je stručni štab i ekipa rade sve što je predviđeno da utakmica bude što bolje pripremljena.

Koliko postoji šansi za taktičke varijante?

"Odigrali smo dva meča i mi i oni smo imali analize i pre i posle obe utakmice. Obratili smo pažnju na neke detalje i sigurno se bavimo time. Koliko će to moći da se sprovodi... Opet ponavljam, ovo je duel dva tima, a posebno kad je ovakav rival kakav jeste. Očekujem da damo maksimum. Videćemo za šta će to da bude dovoljno. Naravno da postoje želje, to je nešto prirodno i normalno. Sportski je da se nadamo i da verujemo da možemo".

U kakvom ambijentu Crvena zvezda dočekuje ovaj meč?

"Ambijent je pozitivan. Jako smo motivisani i naravno da je to što je bilo u drugom duelu analizirano na kvalitetan način. Jedva čekam da oni istrče, a ja da prohodam do klupe. Da damo sve od sebe", podvukao je trener crveno-belih.

O FIBA i Evroligi...
Trener Zvezde upitan je i za sukob na relaciji FIBA - Evroliga, ali je objasnio da ovoj situaciji ne pridaje mnogo značaja u ovom trenutku:

"Trenutno ne razmišljam ni o tome, ni o drugim stvarima. Četvrtfinale, Top 8 i spektakl u areni su pred nama. Mnogo se toga dešava i videćemo još. Što se mene tiče, razmišljam samo o ovome i bavim se time, ne i drugim stvarima".

Komentari / 0

Ostavite komentar