Човић о пријетњи ФИБА-е: Катастрофа на квадрат!

"То је катастрофа на квадрат, када видите да су гласала двојица наших бивших репрезентативаца. То јест један је гласао, а други је идејни творац ових притисака недостојних кошарке", рекао је први човек Црвене звезде.

Кошарка 18.04.2016 | 13:40
Човић о пријетњи ФИБА-е: Катастрофа на квадрат!

ФИБА је оштро припретила Србији!

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас потврдио је Међународна кошаркашка федерација искључила Србију са Европског првенства 2017. године, али и постоји могућност да се нашој земљи одузме и домаћинство квалификационог турнира за Олимпијске игре, који би требало да се одржи у јулу у Комбанк арени.

Разлог - то што су се клубови определи за наступ у Евролиги и Еврокупу, које је већином гласова 11:1 изгласала Скупштина АБА лиге.

Драган Тодорић, спортски директор Партизана, који се определио да игра Еврокуп, рекао је да ће црно-бели за разлику од неких претходних ситуација, овога пута следити само свој интерес.

Небојша Човић, први човек Црвене звезде, рекао је да је одлука ФИБА о суспензији националних тимова "катастрофа на квадрат".

"Звезда није проблем, ми смо упозоравали на ове ствари. Наше учешће у Евролиги је извесно, а не угрожавамо репрезентацију што ми је изузетно драго. За разлику од нас, други мењају мишљење од јутра до вечери. Они који су обећавали ФИБА учешће у Лиги шампиона нека сад виде шта ће да раде", изјавио је за "Спортски журнал" Човић.

Он је директно "прозвао" двојицу бивших репрезентативаца Дејана Бодирогу, члана Борда ФИБА, и Зорана Радовића, дугогодишњег функционера те федерације.

"То је катастрофа на квадрат, када видите да су гласала двојица наших бивших репрезентативаца. То јест један је гласао, а други је идејни творац ових притисака недостојних кошарке", додао је за "Вечерње новости" Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар