Čović o prijetnji FIBA-e: Katastrofa na kvadrat!

"To je katastrofa na kvadrat, kada vidite da su glasala dvojica naših bivših reprezentativaca. To jest jedan je glasao, a drugi je idejni tvorac ovih pritisaka nedostojnih košarke", rekao je prvi čovek Crvene zvezde.

Košarka 18.04.2016 | 13:40
Čović o prijetnji FIBA-e: Katastrofa na kvadrat!

FIBA je oštro pripretila Srbiji!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas potvrdio je Međunarodna košarkaška federacija isključila Srbiju sa Evropskog prvenstva 2017. godine, ali i postoji mogućnost da se našoj zemlji oduzme i domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji bi trebalo da se održi u julu u Kombank areni.

Razlog - to što su se klubovi opredeli za nastup u Evroligi i Evrokupu, koje je većinom glasova 11:1 izglasala Skupština ABA lige.

Dragan Todorić, sportski direktor Partizana, koji se opredelio da igra Evrokup, rekao je da će crno-beli za razliku od nekih prethodnih situacija, ovoga puta slediti samo svoj interes.

Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, rekao je da je odluka FIBA o suspenziji nacionalnih timova "katastrofa na kvadrat".

"Zvezda nije problem, mi smo upozoravali na ove stvari. Naše učešće u Evroligi je izvesno, a ne ugrožavamo reprezentaciju što mi je izuzetno drago. Za razliku od nas, drugi menjaju mišljenje od jutra do večeri. Oni koji su obećavali FIBA učešće u Ligi šampiona neka sad vide šta će da rade", izjavio je za "Sportski žurnal" Čović.

On je direktno "prozvao" dvojicu bivših reprezentativaca Dejana Bodirogu, člana Borda FIBA, i Zorana Radovića, dugogodišnjeg funkcionera te federacije.

"To je katastrofa na kvadrat, kada vidite da su glasala dvojica naših bivših reprezentativaca. To jest jedan je glasao, a drugi je idejni tvorac ovih pritisaka nedostojnih košarke", dodao je za "Večernje novosti" Čović.

Komentari / 0

Ostavite komentar