КК Игокеа: ФИБА уцјењује и гријеши!

У КК Игокеа истичу да ФИБА не смије да уцјенама прави кошарку. Учесник АБА лиге оставља могућност да промијени став, због којег је суспендован КСБиХ.

Кошарка 17.04.2016 | 19:40
КК Игокеа: ФИБА уцјењује и гријеши!

Кошаркашки савез БиХ је један од 14 савеза које је ФИБА суспендовала због стављања њихових клубова на на страну Евролиге.

Када је ријеч о БиХ, за КСБИХ је кобан став Игокее која се заједно са осталим члановима АБА лиге (осим Цибоне) приклонили Евролиги и Еврокупу, а не ФИБА Лиги шампиона.

КК Игокеа на прву дјелује као кривац за суспензију изречену Кошаркашком савезу БиХ, међутим, из шампиона БиХ истичу да су они само заузели став који је заједнички за све клубове АБА лиге, а играње те лиге је приоритет Игокее.

"Ми смо се приклонили, односно усагласили са осталим учесницима АБА лиге који су изабрали Евролигу. Евролига и Еврокуп је изабран прије свега због Цедевите, Будућности и Звезде који желе да играју Евролигу. Игокеа неће играти ни Евролигу ни Еврокуп сљедеће сезоне и ту нема неких посљедица за КСБиХ. Ми смо се приклонили томе као учесници АБА лиге", рекао је за МОНДО спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Да ли је могуће да Игокеа промијени свој став, односно промијени страну?

"Уколико сви клубови АБА лиге промијене своје ставове ми ћемо се усагласити с њима и бићемо на истој страни", рекао је прво Ћоровић, а потом истакао да ФИБА има погрешан приступ када је кошарка у питању:

„Уцјенама се не прави кошарка. То је нешто у чему ФИБА гријеши“.

Ћоровић истиче да се Игокеа нашла између три стране, иако сама неће учествовати сљедеће сезоне нити у Еврокупу, нити у ФИБА Лиги шампиона. Главни приоритет Игокее је АБА лига. У Игокеи су свјесни у каквој је ситуацији клуб, у каквој је ситуацији КСБИХ, те остављају простор за договор.

"Постоји простор за евентуалну промјену става. Нити нам је сада интересантан Еврокуп нити Лига шампиона. Цијела кошарка се своди на клубове који нешто раде, праве играче. Наш превасходни циљ је да створимо наше играче, стварамо их кроз домаћа такмичења и АБА лигу. АБА лига је примарни циљ Игокее, да остане у најјачем јадранском друштву. Све остало су ставови подложни промјенама, јер све зависи од много других фактора. И од интереса наших партнера из Јадранске лиге, и из Савеза, па и из ФИБА. Врло је комплексно. Ми ћемо послати наш став писмено, али нико из игокее неће бити присутан на сједници УО КСБИХ у Сарајеву, јер је то тек комплексна тема, однос Савеза итд...Налазимо се између три нека утицаја. Што се тиче Игокее постоји могућност за промјену става. У понедјељак ћемо имати дефинитиван одговор“, рекао је Ћоровић.

Коментари / 0

Оставите коментар