KK Igokea: FIBA ucjenjuje i griješi!

U KK Igokea ističu da FIBA ne smije da ucjenama pravi košarku. Učesnik ABA lige ostavlja mogućnost da promijeni stav, zbog kojeg je suspendovan KSBiH.

Košarka 17.04.2016 | 19:40
KK Igokea: FIBA ucjenjuje i griješi!

Košarkaški savez BiH je jedan od 14 saveza koje je FIBA suspendovala zbog stavljanja njihovih klubova na na stranu Evrolige.

Kada je riječ o BiH, za KSBIH je koban stav Igokee koja se zajedno sa ostalim članovima ABA lige (osim Cibone) priklonili Evroligi i Evrokupu, a ne FIBA Ligi šampiona.

KK Igokea na prvu djeluje kao krivac za suspenziju izrečenu Košarkaškom savezu BiH, međutim, iz šampiona BiH ističu da su oni samo zauzeli stav koji je zajednički za sve klubove ABA lige, a igranje te lige je prioritet Igokee.

"Mi smo se priklonili, odnosno usaglasili sa ostalim učesnicima ABA lige koji su izabrali Evroligu. Evroliga i Evrokup je izabran prije svega zbog Cedevite, Budućnosti i Zvezde koji žele da igraju Evroligu. Igokea neće igrati ni Evroligu ni Evrokup sljedeće sezone i tu nema nekih posljedica za KSBiH. Mi smo se priklonili tome kao učesnici ABA lige", rekao je za MONDO sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Da li je moguće da Igokea promijeni svoj stav, odnosno promijeni stranu?

"Ukoliko svi klubovi ABA lige promijene svoje stavove mi ćemo se usaglasiti s njima i bićemo na istoj strani", rekao je prvo Ćorović, a potom istakao da FIBA ima pogrešan pristup kada je košarka u pitanju:

„Ucjenama se ne pravi košarka. To je nešto u čemu FIBA griješi“.

Ćorović ističe da se Igokea našla između tri strane, iako sama neće učestvovati sljedeće sezone niti u Evrokupu, niti u FIBA Ligi šampiona. Glavni prioritet Igokee je ABA liga. U Igokei su svjesni u kakvoj je situaciji klub, u kakvoj je situaciji KSBIH, te ostavljaju prostor za dogovor.

"Postoji prostor za eventualnu promjenu stava. Niti nam je sada interesantan Evrokup niti Liga šampiona. Cijela košarka se svodi na klubove koji nešto rade, prave igrače. Naš prevashodni cilj je da stvorimo naše igrače, stvaramo ih kroz domaća takmičenja i ABA ligu. ABA liga je primarni cilj Igokee, da ostane u najjačem jadranskom društvu. Sve ostalo su stavovi podložni promjenama, jer sve zavisi od mnogo drugih faktora. I od interesa naših partnera iz Jadranske lige, i iz Saveza, pa i iz FIBA. Vrlo je kompleksno. Mi ćemo poslati naš stav pismeno, ali niko iz igokee neće biti prisutan na sjednici UO KSBIH u Sarajevu, jer je to tek kompleksna tema, odnos Saveza itd...Nalazimo se između tri neka uticaja. Što se tiče Igokee postoji mogućnost za promjenu stava. U ponedjeljak ćemo imati definitivan odgovor“, rekao je Ćorović.

Komentari / 0

Ostavite komentar