Тодорић: Од сада слиједимо само свој интерес!

Спортски директор Партизана се у светлу најновијих претњи ФИБА не слаже са тврдњом да је "судбина српске кошарке" у рукама тог клуба.

Кошарка 18.04.2016 | 15:00
Тодорић: Од сада слиједимо само свој интерес!

ФИБА Европа констатовала је да се Србија - због приклањања клубова организацији "Еуролеагуе Баскетбалл" и њеној руководећој компанији "ЕЦА" - налази међу 14 земаља које су суспендоване са Европског првенства 2017, а предузети су и кораци да буде удаљена из квалификација за Олимпијске игре.

Тим поводом је "Спортски журнал" објавио оквир "Судбина српске кошарке у рукама Партизана", у коме се тврди да би одустајање црно-белих од такмичења у Еврокупу и опредељење за ФИБА "Лигу шампиона" било довољно да реши проблем КСС.

"Не бих рекао да је судбина српске кошарке у нашим рукама. Пре бих рекао да је у нечијим другим", рекао је агенцији Бета спортски директор Партизана Драган Тодорић.

Он је додао да је некадашњи европски шампион (данас је 24 године од тријумфа у Истанбулу) "донео своју одлуку".

"Кад год смо радили нешто што је у интересу српске кошарке, ми смо надрљали, тако да ћемо овог пута следити свој интерес", поручио је Тодорић, уз констатацију да је руководство клуба комплетирано доласком председника Николе Пековића из САД, па су црно-бели спремни да разговарају "о свему о чему буде било потребно".

ФИБА Европа је поред Србије суспендовала репрезентације Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Русије, Шпаније, Босне и Херцеговине, Литваније, Грчке, Израела, Пољске и Турске.

Коментари / 0

Оставите коментар