Todorić: Od sada slijedimo samo svoj interes!

Sportski direktor Partizana se u svetlu najnovijih pretnji FIBA ne slaže sa tvrdnjom da je "sudbina srpske košarke" u rukama tog kluba.

Košarka 18.04.2016 | 15:00
Todorić: Od sada slijedimo samo svoj interes!

FIBA Evropa konstatovala je da se Srbija - zbog priklanjanja klubova organizaciji "Euroleague Basketball" i njenoj rukovodećoj kompaniji "ECA" - nalazi među 14 zemalja koje su suspendovane sa Evropskog prvenstva 2017, a preduzeti su i koraci da bude udaljena iz kvalifikacija za Olimpijske igre.

Tim povodom je "Sportski žurnal" objavio okvir "Sudbina srpske košarke u rukama Partizana", u kome se tvrdi da bi odustajanje crno-belih od takmičenja u Evrokupu i opredeljenje za FIBA "Ligu šampiona" bilo dovoljno da reši problem KSS.

"Ne bih rekao da je sudbina srpske košarke u našim rukama. Pre bih rekao da je u nečijim drugim", rekao je agenciji Beta sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

On je dodao da je nekadašnji evropski šampion (danas je 24 godine od trijumfa u Istanbulu) "doneo svoju odluku".

"Kad god smo radili nešto što je u interesu srpske košarke, mi smo nadrljali, tako da ćemo ovog puta slediti svoj interes", poručio je Todorić, uz konstataciju da je rukovodstvo kluba kompletirano dolaskom predsednika Nikole Pekovića iz SAD, pa su crno-beli spremni da razgovaraju "o svemu o čemu bude bilo potrebno".

FIBA Evropa je pored Srbije suspendovala reprezentacije Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rusije, Španije, Bosne i Hercegovine, Litvanije, Grčke, Izraela, Poljske i Turske.

Komentari / 0

Ostavite komentar