Анализа - Партизан, тим за 151. Дерби: Дјечак од 16 година напада Звезду!

Душан Влаховић близу позиције стартера у 151. вечитом дербију, Иван Томић спремио и Б план...

Фудбал 16.04.2016 | 15:00
Анализа - Партизан, тим за 151. Дерби: Дјечак од 16 година напада Звезду!

Кад ако не сад? А Иван Томић, потврдио је, има петљу да пружи шансу младима. И талентованима. Један такав је Душан Влаховић, који ће, како сад ствари стоје, играти у 151. вечитом дербију и бити један од скривених адута стручног штаба Паритзана, пошто се последњих дана о њему није много полемисало у јавности.

Једина је дилема да ли ће 16-годишњи шпиц, иначе најмлађи дебитан у историји окршаја црно и црвено-белих бити стартер или ће, као и на претходном дербију, добити шансу с клупе.

Томић је ближи идеји да Влаховића промовише у стартера. Уосталом, на последњем тренингу, вечерас у Земунелу, ставио га је у прву екипу за коју се верује да ће у суботу од 18 часова на мегдан лидеру на табели. На то га је приморала чињеница да Валери Божинов, као што је и најавио, није спреман за 90 минута (упркос томе што је вечерас издржао тест оптерећења на тренингу), затим сазнање да је лекарски тим предвођен др Илијом Росићем санирао лакшу повреду млађег шпица (добио ударац у чланак пре неки дан) као и жеља да афирмише једног од најталентованих изданака омладинске школе последњих година.

Према тој замисли, Паритзан ће 151. вечити дерби почети у следећем саставу:

Шаранов – Бандаловски, Гогуа, М. Јовановић, Богосавац – Евертон, Брашанац, С. Илић – Михајловић, А. Стевановић, Влаховић.

Та варијанта је најреалнија, међутим, како су промене тима пред вечити дерби сасвим нормална појава, Иван Томић је сковао у резервни план. Он подразумева Душана Влаховића на клупи за резерве и пружање шансе вероватно од 60. минута. У том случају, црно-бели ће почети са Сашом Илићем на месту такозваног „лажног шпица“.

Капитен Парног ваљка ће се, наравно, често враћати на своју природну позицију централног везисте, како би што квалитетније сарађивао са крилним нападачима, Аленом Стевановићем и Немањом Михајловићем од којих се очекује да направе проблеме дефанзивној, у последње време, не баш чврстој одбрани лидера на табели.

Евентуална прекоманда Саше Илића у напад значи и једно празно место на средини терена. А њега би, према свим наговештајима, требало да попуни Небојша Косовић. Момак који све чеће добија шансу код Томића сад ће имати прилику да упише и још једну рецку у вечитом дербију, јер је на претходном, 150, ушао с клупе.

Дакле, ако се одлучи са Иван Томић одлучи за искуство пре младости, Партизанов тим би требало да изгледа овако:

Шаранов – Бандаловски, Гогуа, М. Јовановић, Богосавац – Евертон, Брашанац, Косовић – А. Стевановић, С. Илић, Михајловић.

Мада, ово је, ипак, план Б.

 

Коментари / 0

Оставите коментар