Analiza - Partizan, tim za 151. Derbi: Dječak od 16 godina napada Zvezdu!

Dušan Vlahović blizu pozicije startera u 151. večitom derbiju, Ivan Tomić spremio i B plan...

Fudbal 16.04.2016 | 15:00
Analiza - Partizan, tim za 151. Derbi: Dječak od 16 godina napada Zvezdu!

Kad ako ne sad? A Ivan Tomić, potvrdio je, ima petlju da pruži šansu mladima. I talentovanima. Jedan takav je Dušan Vlahović, koji će, kako sad stvari stoje, igrati u 151. večitom derbiju i biti jedan od skrivenih aduta stručnog štaba Paritzana, pošto se poslednjih dana o njemu nije mnogo polemisalo u javnosti.

Jedina je dilema da li će 16-godišnji špic, inače najmlađi debitan u istoriji okršaja crno i crveno-belih biti starter ili će, kao i na prethodnom derbiju, dobiti šansu s klupe.

Tomić je bliži ideji da Vlahovića promoviše u startera. Uostalom, na poslednjem treningu, večeras u Zemunelu, stavio ga je u prvu ekipu za koju se veruje da će u subotu od 18 časova na megdan lideru na tabeli. Na to ga je primorala činjenica da Valeri Božinov, kao što je i najavio, nije spreman za 90 minuta (uprkos tome što je večeras izdržao test opterećenja na treningu), zatim saznanje da je lekarski tim predvođen dr Ilijom Rosićem sanirao lakšu povredu mlađeg špica (dobio udarac u članak pre neki dan) kao i želja da afirmiše jednog od najtalentovanih izdanaka omladinske škole poslednjih godina.

Prema toj zamisli, Paritzan će 151. večiti derbi početi u sledećem sastavu:

Šaranov – Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac – Everton, Brašanac, S. Ilić – Mihajlović, A. Stevanović, Vlahović.

Ta varijanta je najrealnija, međutim, kako su promene tima pred večiti derbi sasvim normalna pojava, Ivan Tomić je skovao u rezervni plan. On podrazumeva Dušana Vlahovića na klupi za rezerve i pružanje šanse verovatno od 60. minuta. U tom slučaju, crno-beli će početi sa Sašom Ilićem na mestu takozvanog „lažnog špica“.

Kapiten Parnog valjka će se, naravno, često vraćati na svoju prirodnu poziciju centralnog veziste, kako bi što kvalitetnije sarađivao sa krilnim napadačima, Alenom Stevanovićem i Nemanjom Mihajlovićem od kojih se očekuje da naprave probleme defanzivnoj, u poslednje vreme, ne baš čvrstoj odbrani lidera na tabeli.

Eventualna prekomanda Saše Ilića u napad znači i jedno prazno mesto na sredini terena. A njega bi, prema svim nagoveštajima, trebalo da popuni Nebojša Kosović. Momak koji sve čeće dobija šansu kod Tomića sad će imati priliku da upiše i još jednu recku u večitom derbiju, jer je na prethodnom, 150, ušao s klupe.

Dakle, ako se odluči sa Ivan Tomić odluči za iskustvo pre mladosti, Partizanov tim bi trebalo da izgleda ovako:

Šaranov – Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac – Everton, Brašanac, Kosović – A. Stevanović, S. Ilić, Mihajlović.

Mada, ovo je, ipak, plan B.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar