Пау Гасол: Далеко је Барса!

Шпански кошаркаш спреман је за растанак са Булсима, али не и за повратак у родну Каталонију. "Моје амбиције су да и даље играм у НБА лиги", поручио је.

Кошарка 17.04.2016 | 22:20
Пау Гасол: Далеко је Барса!

Пау Гасол може на заслужени одмор. Чикаго је завршио сезону, јер није успео да се пласира у плеј-оф, а сјајни Шпанац имаће сада доста времена да размисли о својој даљој каријери и да донесе важну одлуку.

Он ће највероватније искористити опцију да као слободан агент потражи нови клуб.

Будући да Гасол није тајио да ће највероватније напустити Бикове, Барса је експресно реаговала спремна да му понуди да се врати у њене редове.

Гасол је играо за Каталонце од 1998. до 2001. године, и са њима освојио две титуле првака Шпаније, пре него што је отишао у НБА лигу.

Иако би многи волели да најбољег играча Шпаније виде поново у Барселони, чини се да је та опција мало вероватна.

"Могућност да се вратим у Барселону чини се веома далека. Моје амбиције су да и даље играм у НБА лиги. Још увек не знам шта ћу одлучити. Сада сам на одмору и до јуна, најкасније јула, размотрићу све опције и донећу одлуку. Видећемо шта ће се догодити. Ниједна могућност није искључена, па ни та да останем у Булсима", изјавио је Гасол, који ће 6. јула напунити 36 година.

Барса је свесна да није у могућности да понуди Гасолу уговор који има у Булсима, од 7,7 милиона долара по сезони, али је "играла на карту" да би Шпанац волео да заврши каријеру у клубу у родном граду у којем је поникао. Чини се, ипак, да шпански кошаркаш још није спреман да "окачи патике о клин".

Гасол је изабран 2001. године на драфту као трећи "пик" у првом кругу и све до 2008. играо је за Мемфис. Потом је прешао у Лос Анђелес Лејкерсе са којима је освојио две шампионске титуле, а пре две сезоне постао је члан Чикаго Булса.

Коментари / 0

Оставите коментар