Pau Gasol: Daleko je Barsa!

Španski košarkaš spreman je za rastanak sa Bulsima, ali ne i za povratak u rodnu Kataloniju. "Moje ambicije su da i dalje igram u NBA ligi", poručio je.

Košarka 17.04.2016 | 22:20
Pau Gasol: Daleko je Barsa!

Pau Gasol može na zasluženi odmor. Čikago je završio sezonu, jer nije uspeo da se plasira u plej-of, a sjajni Španac imaće sada dosta vremena da razmisli o svojoj daljoj karijeri i da donese važnu odluku.

On će najverovatnije iskoristiti opciju da kao slobodan agent potraži novi klub.

Budući da Gasol nije tajio da će najverovatnije napustiti Bikove, Barsa je ekspresno reagovala spremna da mu ponudi da se vrati u njene redove.

Gasol je igrao za Katalonce od 1998. do 2001. godine, i sa njima osvojio dve titule prvaka Španije, pre nego što je otišao u NBA ligu.

Iako bi mnogi voleli da najboljeg igrača Španije vide ponovo u Barseloni, čini se da je ta opcija malo verovatna.

"Mogućnost da se vratim u Barselonu čini se veoma daleka. Moje ambicije su da i dalje igram u NBA ligi. Još uvek ne znam šta ću odlučiti. Sada sam na odmoru i do juna, najkasnije jula, razmotriću sve opcije i doneću odluku. Videćemo šta će se dogoditi. Nijedna mogućnost nije isključena, pa ni ta da ostanem u Bulsima", izjavio je Gasol, koji će 6. jula napuniti 36 godina.

Barsa je svesna da nije u mogućnosti da ponudi Gasolu ugovor koji ima u Bulsima, od 7,7 miliona dolara po sezoni, ali je "igrala na kartu" da bi Španac voleo da završi karijeru u klubu u rodnom gradu u kojem je ponikao. Čini se, ipak, da španski košarkaš još nije spreman da "okači patike o klin".

Gasol je izabran 2001. godine na draftu kao treći "pik" u prvom krugu i sve do 2008. igrao je za Memfis. Potom je prešao u Los Anđeles Lejkerse sa kojima je osvojio dve šampionske titule, a pre dve sezone postao je član Čikago Bulsa.

Komentari / 0

Ostavite komentar