Венгерови острвски промашаји на распродаји...!

С Емирејтса иду Ремзи, Волкот, Гибс, Чејмберс, Џенкинсон... Питање је у ствари да ли ће неки Енглез и остати?!

 

Фудбал 17.04.2016 | 15:20
Венгерови острвски промашаји на распродаји...!

Мајстор за лов на талентоване клинце изгледа ће коначно морати да призна да и он уме и те како да омане. Понајвише кад подлегне под притисак домаће јавности и форсира британске фудбалере. А они се често исувише рано прогласе за суперталенте, да би се врло брзо показало да су у ствари били само вредни радници и ништа више од тога. Истини за вољу, кад је реч о овим Арсеналовим "домороцима" чињеница је да су многе од њих и повреде озбиљно спутале, али то не мења суштину - поверење Арсена Венгера нису оправдали.

Стога енглески медији наводе да би Арсеналов шеф струке, познат по томе што воли да у ватру гурне младе играче, могао да мало рашчисти ситуацију како би направио места за нове младе снаге. А то би значило да би излазну карту могли да добију и асови на којима се дуго - иако не претерано успешно - заснивала игра Тобџија, попут Арона Ремзија и Теа Волкота. Сигурна места немају ни Алекс Окслејд-Чемберлен, за кога већ пита његов бивши клуб Саутемптон, те Кијеран Гибс, Калум Чејмберс и Карл Џенкинсон.

Продајом свих поменутих играча Венгер би сигурно добрано попунио клупску касу, али тај новац - па можда и нешто приде, јер ипак је у питању Арсенал, а он има лове - морао да потроши на довођење нових енглеских фудбалера којима би испунио норме о "домаћим" играчима.

Острвске колеге наводе да је једно име већ испливало у први план - леви бек Лестера Бен Чилвел, који би требало да одмени Гибса, већ напаћеног у ишчекивању да добије шансу у конкуренцији Нача Монреала. Све даље од прве поставе је и Волкот, који ће сигурно отићи ако због улоге резервисте не буде отпутовао на Европско првенство, па Окслејд-Чемберлен, помињу се и Манчестер Сити, Ливерпул и Вест Хем, док би Ремзи могао да буде жртва Арсеналове куповине Гранита Џаке из Борусије Менхенгладбах. Тони Крос је давнашња Венгерова жеља, питање је колико и остварива.

Џенкинсон је свеједно већ две сезоне на позајмици у Вест Хем, Чејмберс се није наиграо, па су од Енглеза сигурни само Џек Вилшер и Дани Велбек што би могло да представља прилику за неког из омладинског погона. Тренутно се највеће шансе дају везисти Дену Кроулију, док је мета и млади нападач Фулама Рајан Сесењон, који је Венгеру измакао последњег дана зимског прелазног рока.

Реконструкција, дакле, и на Емирејтсу. Биће узбудљиво у Премијер лиги на лето.

Коментари / 0

Оставите коментар