Vengerovi ostrvski promašaji na rasprodaji...!

S Emirejtsa idu Remzi, Volkot, Gibs, Čejmbers, Dženkinson... Pitanje je u stvari da li će neki Englez i ostati?!

 

Fudbal 17.04.2016 | 15:20
Vengerovi ostrvski promašaji na rasprodaji...!

Majstor za lov na talentovane klince izgleda će konačno morati da prizna da i on ume i te kako da omane. Ponajviše kad podlegne pod pritisak domaće javnosti i forsira britanske fudbalere. A oni se često isuviše rano proglase za supertalente, da bi se vrlo brzo pokazalo da su u stvari bili samo vredni radnici i ništa više od toga. Istini za volju, kad je reč o ovim Arsenalovim "domorocima" činjenica je da su mnoge od njih i povrede ozbiljno sputale, ali to ne menja suštinu - poverenje Arsena Vengera nisu opravdali.

Stoga engleski mediji navode da bi Arsenalov šef struke, poznat po tome što voli da u vatru gurne mlade igrače, mogao da malo raščisti situaciju kako bi napravio mesta za nove mlade snage. A to bi značilo da bi izlaznu kartu mogli da dobiju i asovi na kojima se dugo - iako ne preterano uspešno - zasnivala igra Tobdžija, poput Arona Remzija i Tea Volkota. Sigurna mesta nemaju ni Aleks Okslejd-Čemberlen, za koga već pita njegov bivši klub Sautempton, te Kijeran Gibs, Kalum Čejmbers i Karl Dženkinson.

Prodajom svih pomenutih igrača Venger bi sigurno dobrano popunio klupsku kasu, ali taj novac - pa možda i nešto pride, jer ipak je u pitanju Arsenal, a on ima love - morao da potroši na dovođenje novih engleskih fudbalera kojima bi ispunio norme o "domaćim" igračima.

Ostrvske kolege navode da je jedno ime već isplivalo u prvi plan - levi bek Lestera Ben Čilvel, koji bi trebalo da odmeni Gibsa, već napaćenog u iščekivanju da dobije šansu u konkurenciji Nača Monreala. Sve dalje od prve postave je i Volkot, koji će sigurno otići ako zbog uloge rezerviste ne bude otputovao na Evropsko prvenstvo, pa Okslejd-Čemberlen, pominju se i Mančester Siti, Liverpul i Vest Hem, dok bi Remzi mogao da bude žrtva Arsenalove kupovine Granita Džake iz Borusije Menhengladbah. Toni Kros je davnašnja Vengerova želja, pitanje je koliko i ostvariva.

Dženkinson je svejedno već dve sezone na pozajmici u Vest Hem, Čejmbers se nije naigrao, pa su od Engleza sigurni samo Džek Vilšer i Dani Velbek što bi moglo da predstavlja priliku za nekog iz omladinskog pogona. Trenutno se najveće šanse daju vezisti Denu Krouliju, dok je meta i mladi napadač Fulama Rajan Sesenjon, koji je Vengeru izmakao poslednjeg dana zimskog prelaznog roka.

Rekonstrukcija, dakle, i na Emirejtsu. Biće uzbudljivo u Premijer ligi na leto.

Komentari / 0

Ostavite komentar