Јаја Туре купује самог себе од Манчестер Ситија?!

Није претња већ ''Вебстерово правило''! Једна од најлуђих трансфер прича наредног лета...!

Фудбал 18.04.2016 | 12:40
Јаја Туре купује самог себе од Манчестер Ситија?!

Откако је обелодањено да ће Манчестер Сити у наредној сезони тренирати Пеп Гвардиола, свима је било јасно и да то значи одлазак Јаје Туреа из клуба. Каталонац и афрички везиста се нису лепо растали у Барселони и нису баш у најбољим односима…

Како се сезона ближи крају, тако је и питање Туреовог будућег клуба све актуелније. Он има још годину и кусур дана уговора са Грађанима, што значи да би заинтересовани клуб требало да плати обештећење јер Туре наредног лета неће бити слободан играч. Међутим, тек ту креће заплет…

Манчестер Сити се још није званично изјаснио, а то није по вољи Туреу и његовом менаџеру Дмитрију Селуку. Они сматрају да Сити треба да пусти играча без обештећења, ако већ не жели да му понуди нови уговор. Чак су спремни и да својим новцем отркупе последњу годину уговора?!

“Оваква ситуација је неприхватљива. Играч попут Јаје Туреа не би смео да улази у последњу годину уговора и да се пита шта ће бити са њим. Има 32 године и још три или четири сезоне врхунског фудбала су пред њим. Зато морају да му каже шта намеравају. Најбоље би било да му понуде нови уговор на три године. Ако то неће, онда нека га пусте да иде као слободан играч. Нећу допсутити да Јаја губи време у Ситију. Писаћу ФИФА и тражити да откупимо Јају од Ситија. Можемо то да урадимо. У питању је регуларна опција. Ово није претња, већ обећање. Ако му не понуде нови уговор, уверема вас да ће Јаја на овај или онај начин напустити Манчестер Сити наредног лета“, поручио је Селук.

Опција о којој Селук прича заиста је могућа, али је реткост у европском фудбалу. Зове се „Вебстерово правило“, по Ендију Вебстеру који је 2006. године откупио свој уговор од Хартса како би као слободан играч прешао у Виган. Правило дозвољава да играч откупи последње две године уговора, ако је у тренутку потписивања поменуте сарадње имао 28 или више година.

Ова порука је највише обрадовала челнике Интера који већ дуже време јуре Туреа. Поготово што је италијански клуб у проблемима око финансијског фер-плеја и не може да плаћа висока обештећења. Играч Туреовог калибра без обештећења би био премија за Неразуре.

Коментари / 0

Оставите коментар