Jaja Ture kupuje samog sebe od Mančester Sitija?!

Nije pretnja već ''Vebsterovo pravilo''! Jedna od najluđih transfer priča narednog leta...!

Fudbal 18.04.2016 | 12:40
Jaja Ture kupuje samog sebe od Mančester Sitija?!

Otkako je obelodanjeno da će Mančester Siti u narednoj sezoni trenirati Pep Gvardiola, svima je bilo jasno i da to znači odlazak Jaje Turea iz kluba. Katalonac i afrički vezista se nisu lepo rastali u Barseloni i nisu baš u najboljim odnosima…

Kako se sezona bliži kraju, tako je i pitanje Tureovog budućeg kluba sve aktuelnije. On ima još godinu i kusur dana ugovora sa Građanima, što znači da bi zainteresovani klub trebalo da plati obeštećenje jer Ture narednog leta neće biti slobodan igrač. Međutim, tek tu kreće zaplet…

Mančester Siti se još nije zvanično izjasnio, a to nije po volji Tureu i njegovom menadžeru Dmitriju Seluku. Oni smatraju da Siti treba da pusti igrača bez obeštećenja, ako već ne želi da mu ponudi novi ugovor. Čak su spremni i da svojim novcem otrkupe poslednju godinu ugovora?!

“Ovakva situacija je neprihvatljiva. Igrač poput Jaje Turea ne bi smeo da ulazi u poslednju godinu ugovora i da se pita šta će biti sa njim. Ima 32 godine i još tri ili četiri sezone vrhunskog fudbala su pred njim. Zato moraju da mu kaže šta nameravaju. Najbolje bi bilo da mu ponude novi ugovor na tri godine. Ako to neće, onda neka ga puste da ide kao slobodan igrač. Neću dopsutiti da Jaja gubi vreme u Sitiju. Pisaću FIFA i tražiti da otkupimo Jaju od Sitija. Možemo to da uradimo. U pitanju je regularna opcija. Ovo nije pretnja, već obećanje. Ako mu ne ponude novi ugovor, uverema vas da će Jaja na ovaj ili onaj način napustiti Mančester Siti narednog leta“, poručio je Seluk.

Opcija o kojoj Seluk priča zaista je moguća, ali je retkost u evropskom fudbalu. Zove se „Vebsterovo pravilo“, po Endiju Vebsteru koji je 2006. godine otkupio svoj ugovor od Hartsa kako bi kao slobodan igrač prešao u Vigan. Pravilo dozvoljava da igrač otkupi poslednje dve godine ugovora, ako je u trenutku potpisivanja pomenute saradnje imao 28 ili više godina.

Ova poruka je najviše obradovala čelnike Intera koji već duže vreme jure Turea. Pogotovo što je italijanski klub u problemima oko finansijskog fer-pleja i ne može da plaća visoka obeštećenja. Igrač Tureovog kalibra bez obeštećenja bi bio premija za Nerazure.

Komentari / 0

Ostavite komentar