Македонија: Протести све масовнији

Четири полицајца су повријеђена, а један демонстрант је приведен у синоћњим протестима у Скопљу због одлуке предсједника Македоније Ђорђа Иванова да помилује све политичаре против којих се воде истраге или су покренуте оптужнице у афери "прислушкивање".

Регион 15.04.2016 | 10:08
Македонија: Протести све масовнији

Специјална полиција употријебила је и шок бомбе против демонстраната који су кренули према Полицијској станици Беко захтијевајући ослобађање демонстраната приведених у протесту у сриједу увече.

Синоћњи протести били су и масовнији од претходне двије вечери, а полиција је за разлику од раније оградила и канцеларију македонског предсједника у центру града.

Телевизија "Нова" је јавила, позивајући се на полицијске изворе, да је синоћ приведен један демонтрант због лупања излога у центру града, као и да има повријеђених демонстраната.

Протест су организовала 82 грађанска удружења, а трајао је више од четири часа.

У Скопљу је синоћ одржан и контрапротест присталица владајућег ВМРО-ДПМНЕ који негодују што је Иванов аболирао лидера СДСМ-а Зорана Заева и бившег обавештајца Зорана Верушевског које сматрају виновницима тренутне политичке кризе у Македонији.

Грађани су прошле вечери протестовали и у Битољу, другом по величини граду у Македонији. Становници овог града изразили су незадовољство и против аболиције политичара и против свог градоначеника кога је Специјално јавно тужилаштво терети за злоупотребу јавних набавки за превоз дјеце чиме је оштетио буџет за око 360.000 евра.

Њега је Иванов аполирао прије него што је тужилаштво покренуло процес.

За вечерас су заказани нови протести, а у Скопљу је тренутно мирно.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

15.04.2016 09:07

Док се освесте, Албанци ће им мазнути пола државе. Шта доносе разна 'пролећа' гледамо у Сирији и Либији. Надам се да ће народ у РС имати мало више мозга. Неки од ових лицемера који их прозивају на протесте под мотом да се 'овако више не може' знају да прокоцкају 50.000 КМ за ноћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

15.04.2016 15:16

Почиње македонски мајдан,ал гарант

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

15.04.2016 22:21

Браво за Македонце. Можда се бивша ЈУ почне чистити одоздо, из Македније.

ОДГОВОРИТЕ