Видео: Србин актер четвртог најбржег искључења!

Српски фудбалер Данијел Петровић направио је (незванично) четврто најбрже искључење у историји фудбала!

Фудбал 16.04.2016 | 16:40
Видео: Србин актер четвртог најбржег искључења!

Дефанзивац аустријског друголигаша Санкт Пелтена добио је црвени картон већ у 14. секунди на гостовању против Флоридсдорфера у Бечу.

Петровић је повукао домаћег фудбалера за руку испред казненог простора како би га спречио да изађе сам испред голмана.

Очекивао је казну, али га је шокирала рекација главног судије који је без размишљања показао црвени картон за искључење.

Крајем полувремена и последњепласирани домаћи тим је остао са десеторицом играча на терену, што су гости у наставку искористили и славили са убедљивих 3:0, задржавши тако прво место које једино води директно у Бундеслигу.

Петровић није играч који је најбрже "поцрвенео" на неком мечу. Пре њега искључење су добили Серж Ђегуа у седмој секунди у дресу грчке Глифаде против Олимпијакоса, те Мет Меклур из енглеског нижелигаша Транмереа је меч против Викомба завршио после 3,7 секунди.

Апсолутни рекордер је Кит Гилеспи из Рединга који је 2007. црвени картон добио пре него што је и заиграо, јер је искључен док се борио за позицију приликом извођења аута, непосредно по уласку у игру са клупе за резерве, а због ударања ривала лактом. Дакле прва секунда није ни откуцала.

Коментари / 0

Оставите коментар