Video: Srbin akter četvrtog najbržeg isključenja!

Srpski fudbaler Danijel Petrović napravio je (nezvanično) četvrto najbrže isključenje u istoriji fudbala!

Fudbal 16.04.2016 | 16:40
Video: Srbin akter četvrtog najbržeg isključenja!

Defanzivac austrijskog drugoligaša Sankt Peltena dobio je crveni karton već u 14. sekundi na gostovanju protiv Floridsdorfera u Beču.

Petrović je povukao domaćeg fudbalera za ruku ispred kaznenog prostora kako bi ga sprečio da izađe sam ispred golmana.

Očekivao je kaznu, ali ga je šokirala rekacija glavnog sudije koji je bez razmišljanja pokazao crveni karton za isključenje.

Krajem poluvremena i poslednjeplasirani domaći tim je ostao sa desetoricom igrača na terenu, što su gosti u nastavku iskoristili i slavili sa ubedljivih 3:0, zadržavši tako prvo mesto koje jedino vodi direktno u Bundesligu.

Petrović nije igrač koji je najbrže "pocrveneo" na nekom meču. Pre njega isključenje su dobili Serž Đegua u sedmoj sekundi u dresu grčke Glifade protiv Olimpijakosa, te Met Meklur iz engleskog niželigaša Tranmerea je meč protiv Vikomba završio posle 3,7 sekundi.

Apsolutni rekorder je Kit Gilespi iz Redinga koji je 2007. crveni karton dobio pre nego što je i zaigrao, jer je isključen dok se borio za poziciju prilikom izvođenja auta, neposredno po ulasku u igru sa klupe za rezerve, a zbog udaranja rivala laktom. Dakle prva sekunda nije ni otkucala.

Komentari / 0

Ostavite komentar