Њукасл плаћа због отпуштања болесног фудбалера!

Аргентински фудбалер који је победио рак тестиса, вратио се фудбалу и обезбедио "опстанак" Њукаслу прошле сезоне тужио је овај клуб због "шут карте" коју је добио и победио их на суду.

Фудбал 16.04.2016 | 16:00
Њукасл плаћа због отпуштања болесног фудбалера!

Њукасл ће Јонасу Гутјерезу морати да исплати 2 милиона фунти!

Аргентинац фудбалер који је победио рак тестиса и вратио се фудбалу, а у последњем колу претходне сезоне голом и асистенцијом донео опстанак Њукасл јунајтеду, добио је отказ у овом клубу по завршетку уговора, без обзира на то што је био један од важнијих играча "сврака" у последњих неколико сезона.

Незадовољан том одлуком Управе клуба, а посебно због начина на који су то учинили, он је одлучио да тужи овај клуб под оптужбом да су га отпустили само зато јер је имао рак. Добио их је на Суду и сада ће "свраке", које се опет боре за опстанак, морати да му исплате два милиона фунти због дискриминације.

Он је у Њукасл стигао из шпанске Мајорке још 2008. године, а 2013. године му је дијагностификован рак тестиса. Победио је канцер и вратио се фудбалу, а на суду је покушао да докаже и да га клуб намерно није бирао у састав како се не би активирала клаузула о продужетку уговора.

Суд је донео одлуку да га је овај клуб дискриминисао због болести.

Гутјерез има 32 године и тренутно је члан Депортива.

Коментари / 0

Оставите коментар