Njukasl plaća zbog otpuštanja bolesnog fudbalera!

Argentinski fudbaler koji je pobedio rak testisa, vratio se fudbalu i obezbedio "opstanak" Njukaslu prošle sezone tužio je ovaj klub zbog "šut karte" koju je dobio i pobedio ih na sudu.

Fudbal 16.04.2016 | 16:00
Njukasl plaća zbog otpuštanja bolesnog fudbalera!

Njukasl će Jonasu Gutjerezu morati da isplati 2 miliona funti!

Argentinac fudbaler koji je pobedio rak testisa i vratio se fudbalu, a u poslednjem kolu prethodne sezone golom i asistencijom doneo opstanak Njukasl junajtedu, dobio je otkaz u ovom klubu po završetku ugovora, bez obzira na to što je bio jedan od važnijih igrača "svraka" u poslednjih nekoliko sezona.

Nezadovoljan tom odlukom Uprave kluba, a posebno zbog načina na koji su to učinili, on je odlučio da tuži ovaj klub pod optužbom da su ga otpustili samo zato jer je imao rak. Dobio ih je na Sudu i sada će "svrake", koje se opet bore za opstanak, morati da mu isplate dva miliona funti zbog diskriminacije.

On je u Njukasl stigao iz španske Majorke još 2008. godine, a 2013. godine mu je dijagnostifikovan rak testisa. Pobedio je kancer i vratio se fudbalu, a na sudu je pokušao da dokaže i da ga klub namerno nije birao u sastav kako se ne bi aktivirala klauzula o produžetku ugovora.

Sud je doneo odluku da ga je ovaj klub diskriminisao zbog bolesti.

Gutjerez ima 32 godine i trenutno je član Deportiva.

Komentari / 0

Ostavite komentar