Звезда штопера за Лигу шампиона нашла у Румунији?!

Звездан Терзић у уторак је уживо посматрао меч Астра Ђурђу - Пандури...

Фудбал 09.04.2016 | 15:20
Звезда штопера за Лигу шампиона нашла у Румунији?!

Звездине навијаче који воле симболику посебно ће обрадовати ова вест: генерални директор црвено-белих Звездан Терзић у уторак је присуствовао мечу Астра - Пандури у румунском граду Ђурђу.

Наравно, Терзић није толико заинтересован за расплет румунског плеј-офа и питање да ли ће лидер Астра изненађујуће освојити титулу да је због тога ишао у градић на румунско-бугарској граници, већ је ишао да пронађе штопера који би гарантовао сигурност у квалификацијама за Лигу шампиона на лето. Сигурност коју, видело се то добро и на мечу с Радом, тандем Луковић - Едсон не гарантује.

На мети је био капитен Астре - Валерика Гаман. Да се накратко вратимо на симболику с почетка текста: сви добро знају како је Звезда прошла у Европи када је неки Румун (истина, српског порекла) последњи пут командовао њеном одбраном.

Гаман има 27 година, афирмисао се у Универзитатеи из Крајове, где га је „открио“ некадашњи селектор Румуније Виктор Пицурка. Био је кратко члан Динама из Букурешта, а у Астри је од 2011. У клубу из града Ђурђу наметнуо се као лидер, задужио капитенску траку и стигао до дреса репрезентације. Висок је 189 центиметара и, на први поглед, делује баш као играч који је потребан Звезди.

Позадина Терзићевог одласка у Румунију је следећа: осим што је Гаман неспорно квалитетан фудбалер, Астра се, иако лидер првенства, налази у великим проблемима. Газда Јоан Никулае налази се у затвору због илегалног финансирања политичара, и тамошњи медији предвиђају да ће због тога у летњем прелазном року екипа остати без свих важнијих играча. Осим тога, Гаману у јуну истиче уговор и у Београд би стигао као слободан играч.

Кад смо код финансија, момак рођен у Бајлештију је зимус био на прагу Стеауе, тражио је месечну плату од 25.000 евра и 300.000 евра као бонус за потпис. Ђиђију Бекалију је то било превише. Уколико мало смањи своје захтеве, Гаман би се уклопио у Звездину финансијску конструкцију јер Ле Талек и Едсон, примера ради, имају годишњу плату од 240.000 евра.

Иначе, два месеца пре преговора са Стеауом, Гаман је постигао сјајан гол на гостовању најпознатијем румунском клубу...

Треба истаћи и да ће Звездин пик сигурно бити учесник ЕУРО 2016 у Француској, а такмичење ће почети на клупи, с обзиром на то да су прва двојица штопера код селектора Ангела Јорданескуа Влад Кирикеш и Драгош Григоре.

Терзић је, дакле, видео Гамана на делу, а ускоро ћемо сазнати и хоће ли се трансфер реализовати, с обзиром на то да би за Звезду било ризично да чека Европско првенство, где постоји могућност да му порасте цена.

На крају, ево и занимљивости о потенцијалном појачању црвено-белих које су нам пренеле румунске колеге: Валерика је страствен ловац, сваки слободан тренутак користи за лов на птице и дивље свиње, а рођени брат Георге је судија у првој румунској лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар