Анализа: Домино ефекат у италијанском фудбалу...!

Михајловић - Лацио, Соза - Милан, Ди Франческо - Фјорентина, Манчини лети из Интера! На помолу велике промене у Серији А!

Фудбал 09.04.2016 | 23:00
Анализа: Домино ефекат у италијанском фудбалу...!

Народна изрека каже да је време - новац, а новца нема ако резулати изостају. Зато је Стефано Пиоли последња жртва недовољно добрих одлука које је доносио крај аут линије, због чега је врели кромпир стављен у руке Симонеа Инзагија. Некадашњи голгетер Лација сада има могућност да у последњих седам кола покаже и докаже Клаудију Лотиту да је човек довољно добар за клупу некадашњег италијанског шампиона, јер у супротном на лето ће доћи до нове рокаде.

У случају да не испуни Лотитов први избор и човек за којег тренутно највише лобира је - Синиша Михајловић. Није то никаква новост, с обзиром да се последњих недеља ова информација све чешће провлачи кроз штампу, али ако се узме у обзир да је српски тренер под енормним притиском у Милану, постоји могућност да дође и до превременог растанка.

Високотиражни дневник Газета дело спорт у данашњем броју објавила је да је Адријано Галијани спреман да уручи Михајловићу отказ у случају да се Милан обрука против Јувентуса у суботу. Због тога, као и због пораза од Аталанте, некадашњи селектор Србије одлучио се за једнонедељно повлачење у карантин, како би у миру покушао да спреми можда и преломни меч за њега и екипу.

У случају да ствари не прођу по вољи, на помолу је прави „домино ефекат“ који се дуже време спрема. У тој ситуацији једини који би имали сигурне позиције су Лучано Спалети у Роми и Масимилијано Алегри из Јувентуса.

Михајловићев евентуални одлазак у Лацио могао би да изазове да Пауло Соза клупу Фјорентине замени Милановом, мада се у контекст са Росонерима месецима уназад доводе разни тренери - од Кристијана Брокија из младог тима клуба са Сан Сира, преко Еузебија ди Франческа из Сасуола, до Болоњиног стратега Роберта Донадонија. Соза је последње име у мору са којим се спекулише, а италијански медији, посебно они у Фиренци тврде да се растанак са Фјорентином рапидно ближи, независно од будућег ангажмана.

Као алтернатива помиње се Зенит, али поједине информације потврђују да би Соза радије остао на "чизми". Као његови могући наследници сада у први план излазе Ди Франческо, који с великим успехом од малог Сасуола прави велики тим, као и Емполијев Марко Ђампаоло.

Најзанимљивије ће бити у Интеру, где легендарни играч, сада директор Хавијер Занети тврди да клуб има поверење у Роберта Манчинија, док медији навелико пишу о могућем растанку. Док италијанска штампа није толико прецизна по питању где би Манчини могао да настави каријеру, британски новинари чак говоре о томе да је могућа замена за Арсена Венгера у Арсеналу, те Андреа Вилас Боаса у Зениту.

А док се једни баве Манчинијем, други истичу да Интер мами Унаија Емерија да напусти клупу Севиље и приклони се царству Неразура. Човек који је Андалужанима подарио неке од највећих клупских успеха мета је и Наполија, али Маурицио Сари за сада обавља добар посао и уверио је Аурелија де Лаурентиса да може да води клуб на дуже стазе.

Као одређена алтернатива чак се шушкало и о некадашњем асу Роме Винченцу Монтели, али та идеја је и даље на дугом штапу.

Још један тренер чија је судбина под знаком питања је Ђампјеро Вентура из Торина, који има рок до краја сезоне да поправи игру тима иначе би и он могао да се нађе на бироу за запошљавање.

У сваком случају, лето пред нама могло би да буде врло интересантно не само по питању који ће играчи мењати средину, већ се спрема добра подлога и за праву тренерску вртешку.

Коментари / 0

Оставите коментар