Analiza: Domino efekat u italijanskom fudbalu...!

Mihajlović - Lacio, Soza - Milan, Di Frančesko - Fjorentina, Mančini leti iz Intera! Na pomolu velike promene u Seriji A!

Fudbal 09.04.2016 | 23:00
Analiza: Domino efekat u italijanskom fudbalu...!

Narodna izreka kaže da je vreme - novac, a novca nema ako rezulati izostaju. Zato je Stefano Pioli poslednja žrtva nedovoljno dobrih odluka koje je donosio kraj aut linije, zbog čega je vreli krompir stavljen u ruke Simonea Inzagija. Nekadašnji golgeter Lacija sada ima mogućnost da u poslednjih sedam kola pokaže i dokaže Klaudiju Lotitu da je čovek dovoljno dobar za klupu nekadašnjeg italijanskog šampiona, jer u suprotnom na leto će doći do nove rokade.

U slučaju da ne ispuni Lotitov prvi izbor i čovek za kojeg trenutno najviše lobira je - Siniša Mihajlović. Nije to nikakva novost, s obzirom da se poslednjih nedelja ova informacija sve češće provlači kroz štampu, ali ako se uzme u obzir da je srpski trener pod enormnim pritiskom u Milanu, postoji mogućnost da dođe i do prevremenog rastanka.

Visokotiražni dnevnik Gazeta delo sport u današnjem broju objavila je da je Adrijano Galijani spreman da uruči Mihajloviću otkaz u slučaju da se Milan obruka protiv Juventusa u subotu. Zbog toga, kao i zbog poraza od Atalante, nekadašnji selektor Srbije odlučio se za jednonedeljno povlačenje u karantin, kako bi u miru pokušao da spremi možda i prelomni meč za njega i ekipu.

U slučaju da stvari ne prođu po volji, na pomolu je pravi „domino efekat“ koji se duže vreme sprema. U toj situaciji jedini koji bi imali sigurne pozicije su Lučano Spaleti u Romi i Masimilijano Alegri iz Juventusa.

Mihajlovićev eventualni odlazak u Lacio mogao bi da izazove da Paulo Soza klupu Fjorentine zameni Milanovom, mada se u kontekst sa Rosonerima mesecima unazad dovode razni treneri - od Kristijana Brokija iz mladog tima kluba sa San Sira, preko Euzebija di Frančeska iz Sasuola, do Bolonjinog stratega Roberta Donadonija. Soza je poslednje ime u moru sa kojim se spekuliše, a italijanski mediji, posebno oni u Firenci tvrde da se rastanak sa Fjorentinom rapidno bliži, nezavisno od budućeg angažmana.

Kao alternativa pominje se Zenit, ali pojedine informacije potvrđuju da bi Soza radije ostao na "čizmi". Kao njegovi mogući naslednici sada u prvi plan izlaze Di Frančesko, koji s velikim uspehom od malog Sasuola pravi veliki tim, kao i Empolijev Marko Đampaolo.

Najzanimljivije će biti u Interu, gde legendarni igrač, sada direktor Havijer Zaneti tvrdi da klub ima poverenje u Roberta Mančinija, dok mediji naveliko pišu o mogućem rastanku. Dok italijanska štampa nije toliko precizna po pitanju gde bi Mančini mogao da nastavi karijeru, britanski novinari čak govore o tome da je moguća zamena za Arsena Vengera u Arsenalu, te Andrea Vilas Boasa u Zenitu.

A dok se jedni bave Mančinijem, drugi ističu da Inter mami Unaija Emerija da napusti klupu Sevilje i prikloni se carstvu Nerazura. Čovek koji je Andalužanima podario neke od najvećih klupskih uspeha meta je i Napolija, ali Mauricio Sari za sada obavlja dobar posao i uverio je Aurelija de Laurentisa da može da vodi klub na duže staze.

Kao određena alternativa čak se šuškalo i o nekadašnjem asu Rome Vinčencu Monteli, ali ta ideja je i dalje na dugom štapu.

Još jedan trener čija je sudbina pod znakom pitanja je Đampjero Ventura iz Torina, koji ima rok do kraja sezone da popravi igru tima inače bi i on mogao da se nađe na birou za zapošljavanje.

U svakom slučaju, leto pred nama moglo bi da bude vrlo interesantno ne samo po pitanju koji će igrači menjati sredinu, već se sprema dobra podloga i za pravu trenersku vrtešku.

Komentari / 0

Ostavite komentar