Кад Мурињо не може да води репрезентацију, не може ни Ћурчић!

„Више од свега бих волео да се пласирамо на тај Мундијал, али нисмо на добром путу“, истиче некадашњи репрезентативац Матеја Кежман.

Фудбал 09.04.2016 | 20:00
Кад Мурињо не може да води репрезентацију, не може ни Ћурчић!

Душан Тадић и Немања Гудељ против Радована Ћурчића. Но, то није све. Актуелни селектор јесте мета отворених критика везиста Саутемптона и Ајакса, али његов рад на клупи репрезентације Србије не цени ни некадашњи члан државног тима - Матеја Кежман.

После пораза од Пољске (0:1) и на једвите јаде извојеване победе над Естонијом (1:0) чини се да је још више љубитеља фудбала разочарано у Орлове, јер ни игром ни односима у и око тима не дају за право да се надамо успеху у предстојећим квалификацијама за Мундијал 2018.

Многи кажу - требало би променити селектора.
„Против Ћурчића конкретно немам ништа, али репрезентацију не би требало да води човек без искуства. Када је један Жозе Мурињо скоро изјавио да још није способан да води национални тим Португалије, иако је са клубовима освојио готово све што се освојити може, не видим како то може да ради Ћурчић“, пита се Кежман у разговору за Ало.

Радован Ћурчић је у жижу јавности дошао, између осталог, због одлуке да у државни тим не позове Душана Тадић, који се због тога обрушио на њега са свих страна и поручио да се акцијама репрезентације неће одазивати док је актуелни селектор на клупи. Касније је на сличан начин реаговао и Немања Гудељ.
„Селектор има право да позове онога кога мисли да треба, али исто тако мора да објасни играчу који је дуго био члан репрезентације зашто овог пута није на списку. Тадића су само одстранили. Не браним га, али било би свакако блаже да су поразговарали с њим. Исти случај је био са мном у време док је Савићевић био селектор. Прецртан сам без објашњења, тако да донекле разумем Тадића, али не оправдавам његово понашање у јавности. Ни ја нисам износио прљави веш, иако сам тада био у сличној позицији“.

На крају, бивши центарфор Партизана, ПСВ-а, Челсија, Атлетико Мадрида, ПСЖ-а, Зенита и Фенербахчеа врти главом на помен шанси да одемо на Светско првенство.
„Више од свега бих волео да се пласирамо на тај Мундијал. Што се каже, живим за то и као садашњи спортски радник, и као бивши репрезентативац и као навијач. Ипак, мислим да нисмо на добром путу. Потребне су корените промене у игри и односу према националном дресу. Не занима ме да ли ће се мењати састав Савеза, селектори, играчи... Волео бих само да повратимо изгубљени култ репрезентације, који већ извесно време немамо. За време Илије Петковића и Радомира Антића личили смо на тим и имали ту неку жицу која нас је одржавала. Бојим се да имамо мало времена да поново пронађемо ту нит“, додао је Матеја Кежман за Ало.

Коментари / 0

Оставите коментар