Kad Murinjo ne može da vodi reprezentaciju, ne može ni Ćurčić!

„Više od svega bih voleo da se plasiramo na taj Mundijal, ali nismo na dobrom putu“, ističe nekadašnji reprezentativac Mateja Kežman.

Fudbal 09.04.2016 | 20:00
Kad Murinjo ne može da vodi reprezentaciju, ne može ni Ćurčić!

Dušan Tadić i Nemanja Gudelj protiv Radovana Ćurčića. No, to nije sve. Aktuelni selektor jeste meta otvorenih kritika vezista Sautemptona i Ajaksa, ali njegov rad na klupi reprezentacije Srbije ne ceni ni nekadašnji član državnog tima - Mateja Kežman.

Posle poraza od Poljske (0:1) i na jedvite jade izvojevane pobede nad Estonijom (1:0) čini se da je još više ljubitelja fudbala razočarano u Orlove, jer ni igrom ni odnosima u i oko tima ne daju za pravo da se nadamo uspehu u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal 2018.

Mnogi kažu - trebalo bi promeniti selektora.
„Protiv Ćurčića konkretno nemam ništa, ali reprezentaciju ne bi trebalo da vodi čovek bez iskustva. Kada je jedan Žoze Murinjo skoro izjavio da još nije sposoban da vodi nacionalni tim Portugalije, iako je sa klubovima osvojio gotovo sve što se osvojiti može, ne vidim kako to može da radi Ćurčić“, pita se Kežman u razgovoru za Alo.

Radovan Ćurčić je u žižu javnosti došao, između ostalog, zbog odluke da u državni tim ne pozove Dušana Tadić, koji se zbog toga obrušio na njega sa svih strana i poručio da se akcijama reprezentacije neće odazivati dok je aktuelni selektor na klupi. Kasnije je na sličan način reagovao i Nemanja Gudelj.
„Selektor ima pravo da pozove onoga koga misli da treba, ali isto tako mora da objasni igraču koji je dugo bio član reprezentacije zašto ovog puta nije na spisku. Tadića su samo odstranili. Ne branim ga, ali bilo bi svakako blaže da su porazgovarali s njim. Isti slučaj je bio sa mnom u vreme dok je Savićević bio selektor. Precrtan sam bez objašnjenja, tako da donekle razumem Tadića, ali ne opravdavam njegovo ponašanje u javnosti. Ni ja nisam iznosio prljavi veš, iako sam tada bio u sličnoj poziciji“.

Na kraju, bivši centarfor Partizana, PSV-a, Čelsija, Atletiko Madrida, PSŽ-a, Zenita i Fenerbahčea vrti glavom na pomen šansi da odemo na Svetsko prvenstvo.
„Više od svega bih voleo da se plasiramo na taj Mundijal. Što se kaže, živim za to i kao sadašnji sportski radnik, i kao bivši reprezentativac i kao navijač. Ipak, mislim da nismo na dobrom putu. Potrebne su korenite promene u igri i odnosu prema nacionalnom dresu. Ne zanima me da li će se menjati sastav Saveza, selektori, igrači... Voleo bih samo da povratimo izgubljeni kult reprezentacije, koji već izvesno vreme nemamo. Za vreme Ilije Petkovića i Radomira Antića ličili smo na tim i imali tu neku žicu koja nas je održavala. Bojim se da imamo malo vremena da ponovo pronađemo tu nit“, dodao je Mateja Kežman za Alo.

Komentari / 0

Ostavite komentar