Тотенхемов пакет из Ајакса и Зенита од 40.000.000 евра за сузе у Милану!

Следи Лига шампиона, појачања су неопходна!

Фудбал 09.04.2016 | 14:40
Тотенхемов пакет из Ајакса и Зенита од 40.000.000 евра за сузе у Милану!

Трка за титулу је једини фокус Тотенхема до краја сезоне, али поред планова да се ухвати Лестер, Спарси морају да размишљају и о будућности. Тренер Покетино је исцедио максимум из овог тима који је по просеку година најмлађи у Премијер лиги. У односу на на директне ривале изузев Лестера, Тотенхем има најтању клупу, а Покетино не располаже фондом играча као његови ривали. Зато је довођење квалитетних појачања за следећу сезону приоритет.

Скоро сигурно је да ће Тотенхем играти у Лиги шампиона наредне сезоне и то значи да су куповине још неопходније. Погтово у офанзивном делу тима. Хари Кејн је на леђима изнео сезону играјући готово без престанка и довођење нападача је горући проблем лондонског клуба.

Острвски Мирор пише да је Тотенхемов избор Анвар Ел Гази из Ајакса. Вихорни дриблер који може да игра на свим позицијама у нападу је претходних неколико месеци био на радару Тотенхема чији скаути су пратили готово сваки меч Ајакса. И убеђени су да је он право појачање за клуб са Вајт Харт Лејна. Ел Гази је у децембру 2014. године потписао продужење уговора са Ајаксом до 2019. године, а Тотенхем је спреман да плати Холанђанима око 15.000.000 евра за откуп уговора. Пре Тотенхема, за Ел Газија је био заинтересован и Милан, али Росонери неће моћи да финансијски парирају Енглезима…

Друга мета Тотенхема је тренутно у Русији. И реч је о играчу који ће сигурно обележити наредни прелазни рок. У питању је Аксел Вицел. Белгијанац је већ најавио да жели да иде из Зенита, а с обзиром да улази у последњу годину уговора, Руси немају много избора. Цена је око 25.000.000 евра и Тотенхему није проблем да плати поменуту суму како би Вицела придодао белгијској колонији на Вајт Харт Лејну коју чине Алдервирелд, Чадли, Фертонген и Дембеле. Зенит може једино да ризикује и остави незадовољног играча у тиму и да притом изгуби 25.000.000 евра.

Интересантно је да се попут Ел Газија, и Вицел помињао као потенцијално појачање Милана. Росонери су дуго ловили Ел Газија и Вицела чекајући да оборе цену, али сада ће највероватније остати без обе мете.

Коментари / 0

Оставите коментар