Totenhemov paket iz Ajaksa i Zenita od 40.000.000 evra za suze u Milanu!

Sledi Liga šampiona, pojačanja su neophodna!

Fudbal 09.04.2016 | 14:40
Totenhemov paket iz Ajaksa i Zenita od 40.000.000 evra za suze u Milanu!

Trka za titulu je jedini fokus Totenhema do kraja sezone, ali pored planova da se uhvati Lester, Sparsi moraju da razmišljaju i o budućnosti. Trener Poketino je iscedio maksimum iz ovog tima koji je po proseku godina najmlađi u Premijer ligi. U odnosu na na direktne rivale izuzev Lestera, Totenhem ima najtanju klupu, a Poketino ne raspolaže fondom igrača kao njegovi rivali. Zato je dovođenje kvalitetnih pojačanja za sledeću sezonu prioritet.

Skoro sigurno je da će Totenhem igrati u Ligi šampiona naredne sezone i to znači da su kupovine još neophodnije. Pogtovo u ofanzivnom delu tima. Hari Kejn je na leđima izneo sezonu igrajući gotovo bez prestanka i dovođenje napadača je gorući problem londonskog kluba.

Ostrvski Miror piše da je Totenhemov izbor Anvar El Gazi iz Ajaksa. Vihorni dribler koji može da igra na svim pozicijama u napadu je prethodnih nekoliko meseci bio na radaru Totenhema čiji skauti su pratili gotovo svaki meč Ajaksa. I ubeđeni su da je on pravo pojačanje za klub sa Vajt Hart Lejna. El Gazi je u decembru 2014. godine potpisao produženje ugovora sa Ajaksom do 2019. godine, a Totenhem je spreman da plati Holanđanima oko 15.000.000 evra za otkup ugovora. Pre Totenhema, za El Gazija je bio zainteresovan i Milan, ali Rosoneri neće moći da finansijski pariraju Englezima…

Druga meta Totenhema je trenutno u Rusiji. I reč je o igraču koji će sigurno obeležiti naredni prelazni rok. U pitanju je Aksel Vicel. Belgijanac je već najavio da želi da ide iz Zenita, a s obzirom da ulazi u poslednju godinu ugovora, Rusi nemaju mnogo izbora. Cena je oko 25.000.000 evra i Totenhemu nije problem da plati pomenutu sumu kako bi Vicela pridodao belgijskoj koloniji na Vajt Hart Lejnu koju čine Aldervireld, Čadli, Fertongen i Dembele. Zenit može jedino da rizikuje i ostavi nezadovoljnog igrača u timu i da pritom izgubi 25.000.000 evra.

Interesantno je da se poput El Gazija, i Vicel pominjao kao potencijalno pojačanje Milana. Rosoneri su dugo lovili El Gazija i Vicela čekajući da obore cenu, ali sada će najverovatnije ostati bez obe mete.

Komentari / 0

Ostavite komentar