ЕЛ - Драма посљедњег кола: Звезда добија ривала у пакленој завршници групе Ф!

ЦСКА или Лаборал Кућа? Све ће бити одлучено у последњем колу!

Кошарка 06.04.2016 | 23:00
ЕЛ - Драма посљедњег кола: Звезда добија ривала у пакленој завршници групе Ф!

Сва четири учесника четврфинала из групе Е већ су позната, а остало је само да се у последњем колу преломи ко ће у доигравање са друге, а ко са треће позиције. О томе ће одлучивати Локомотива и Панатинаикос, док су прво и четврто место резервисани за Фенербахче, односно Црвену звезду. Локомотива има бољи међусобни скор од атинског великана, па јој евентуална победа у Истанбулу над Дарушафаком доноси предност домаћег терена у четвртфиналу. Панатинаикос у четвртак гостује Ефесу и у случају да дође до победе надаће се киксу екипе Јоргоса Барцокаса.

Црвена звезда је ривала могла да добије већ вечерас, али је Давис Бертанс фантастичном тројком срушио Реал Мадрид у Виторији и тако најавио прави пакао у последњем колу групе Ф, где ће се ломити око првог места, али и водити битке за трећу и четврту позицију. За њих конкурише чак пет екипа. Екипу Дејана Радоњића интересује искључиво ко ће са првог места у четвртфинале. Након 13 одиграних кола ЦСКА и Лаборал Кућа имају скор од девет победа и четири пораза, али је у нешто бољој ситуацији великан из Моске, који има бољи међусобни скор.

Црвено-бели би сасвим сигурно за нијансу више желели да то буде шпански представник, јер је општи утисак да би ту постојала нешто већа шанса за пролазак даље, иако екипа Велимира Перасовића у овом тренутку можда игра и најлепшу кошарку у Европи. Звезди би посао могао да одради Олимпијакос, који у последњем колу дочекује ЦСКА, али је исто тако неопходно и да Лаборал Кућа савлада Бамберг у гостима.

Ни остали мечеви неће имати ништа мањи значај. Чини се да најидеалнију позицију да ТОП 16 фазу заврши на трећем месту има Барселона, која у четвртак гостује Жалгирису, док би меч вечери могла да буде утакмица између Реал Мадрида и Химкија. Као посластица за крај кола, остаће меч између Олимпијакоса и ЦСКА, који се игра у петак од 20.45 и могао би да буде посебно интересантан за навијаче Црвене звезде, али само у случају да екипа из Баскије савлада Бамберг.

ГРУПА Е - ПОСЛЕДЊЕ КОЛО:

Четвртак:
19.30 Анадолу Ефес – Панатинаикос

Петак:
19.00 Цедевита - Црвена звезда
19.00 Дарушафака – Локомотива
20.45 Уникаха - Фенербахче

ТАБЕЛА: Фенербахче 11-2, Локомотива 9-4, Панатинаикос 9-4, Црвена звезда 7-6, Ефес 6-7, Дарушафака 4-9, Уникаха 3-10, Цедевита 3-10.

ГРУПА Ф - ПОСЛЕДЊЕ КОЛО:

Четвртак:
18.45 Жалгирис – Барселона
20.00 Бамберг - Лаборал Кућа
20.45 Реал Мадрид - Химки

Петак:
20.45 Олимпијакос - ЦСКА

ТАБЕЛА: ЦСКА 9-4, Лаборал 9-4, Барселона 7-6, Химки 7-6, Реал Мадрид 6-7, Бамберг 6-7, Олимпијакос 6-7, Жалгирис 2-11.

Коментари / 0

Оставите коментар