EL - Drama posljednjeg kola: Zvezda dobija rivala u paklenoj završnici grupe F!

CSKA ili Laboral Kuća? Sve će biti odlučeno u poslednjem kolu!

Košarka 06.04.2016 | 23:00
EL - Drama posljednjeg kola: Zvezda dobija rivala u paklenoj završnici grupe F!

Sva četiri učesnika četvrfinala iz grupe E već su poznata, a ostalo je samo da se u poslednjem kolu prelomi ko će u doigravanje sa druge, a ko sa treće pozicije. O tome će odlučivati Lokomotiva i Panatinaikos, dok su prvo i četvrto mesto rezervisani za Fenerbahče, odnosno Crvenu zvezdu. Lokomotiva ima bolji međusobni skor od atinskog velikana, pa joj eventualna pobeda u Istanbulu nad Darušafakom donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Panatinaikos u četvrtak gostuje Efesu i u slučaju da dođe do pobede nadaće se kiksu ekipe Jorgosa Barcokasa.

Crvena zvezda je rivala mogla da dobije već večeras, ali je Davis Bertans fantastičnom trojkom srušio Real Madrid u Vitoriji i tako najavio pravi pakao u poslednjem kolu grupe F, gde će se lomiti oko prvog mesta, ali i voditi bitke za treću i četvrtu poziciju. Za njih konkuriše čak pet ekipa. Ekipu Dejana Radonjića interesuje isključivo ko će sa prvog mesta u četvrtfinale. Nakon 13 odigranih kola CSKA i Laboral Kuća imaju skor od devet pobeda i četiri poraza, ali je u nešto boljoj situaciji velikan iz Moske, koji ima bolji međusobni skor.

Crveno-beli bi sasvim sigurno za nijansu više želeli da to bude španski predstavnik, jer je opšti utisak da bi tu postojala nešto veća šansa za prolazak dalje, iako ekipa Velimira Perasovića u ovom trenutku možda igra i najlepšu košarku u Evropi. Zvezdi bi posao mogao da odradi Olimpijakos, koji u poslednjem kolu dočekuje CSKA, ali je isto tako neophodno i da Laboral Kuća savlada Bamberg u gostima.

Ni ostali mečevi neće imati ništa manji značaj. Čini se da najidealniju poziciju da TOP 16 fazu završi na trećem mestu ima Barselona, koja u četvrtak gostuje Žalgirisu, dok bi meč večeri mogla da bude utakmica između Real Madrida i Himkija. Kao poslastica za kraj kola, ostaće meč između Olimpijakosa i CSKA, koji se igra u petak od 20.45 i mogao bi da bude posebno interesantan za navijače Crvene zvezde, ali samo u slučaju da ekipa iz Baskije savlada Bamberg.

GRUPA E - POSLEDNJE KOLO:

Četvrtak:
19.30 Anadolu Efes – Panatinaikos

Petak:
19.00 Cedevita - Crvena zvezda
19.00 Darušafaka – Lokomotiva
20.45 Unikaha - Fenerbahče

TABELA: Fenerbahče 11-2, Lokomotiva 9-4, Panatinaikos 9-4, Crvena zvezda 7-6, Efes 6-7, Darušafaka 4-9, Unikaha 3-10, Cedevita 3-10.

GRUPA F - POSLEDNJE KOLO:

Četvrtak:
18.45 Žalgiris – Barselona
20.00 Bamberg - Laboral Kuća
20.45 Real Madrid - Himki

Petak:
20.45 Olimpijakos - CSKA

TABELA: CSKA 9-4, Laboral 9-4, Barselona 7-6, Himki 7-6, Real Madrid 6-7, Bamberg 6-7, Olimpijakos 6-7, Žalgiris 2-11.

Komentari / 0

Ostavite komentar