Жријеб за ЕП до 17: "Змајићи" би на "Орлиће"!

Жријеб група за овогодишње Европско кадетско фудбалско првенство одржаће се у Бакуу (Азербејџан) у петак, 8. априла, с почетком у 10 сати по средњоевропском времену.

Фудбал 07.04.2016 | 12:00
Жријеб за ЕП до 17: "Змајићи" би на "Орлиће"!

Међу 16 репрезентација на жријебу за Европско кадетско фудбалско првенство, који ће бити одржан у Бакуу (Азербејџан) у петак, 8. априла, с почетком у 10 часова по средњеевропском времену, наћи ће се и Босна и Херцеговина, једини дебитант који је кроз квалификације изборио наступ на финалном турниру најбољих У-17 селекција Старог континента.

"То је изванредна ствар за нас. Идемо у Баку на жријеб са жељом да покушамо избјећи најбоље европске репрезентација, попут Њемачке, Енглеске, Француске... Надамо се да за противника можемо добити Србију или Португал. Вољели бисмо се састати и са Шкотском која нам је дужник из претходна два квалификациона циклуса, када су нам за пласман на ЕП недостајали бод и гол. Оба пута нисмо успјели у мечевима са Шкотском, па би то била одлична прилика да им се реванширамо", рекао је Мурат Јаха, координатор за омладински фудбал у Фудбалском савезу БиХ (ФС БиХ) који ће у петак у Бакуу присуствовати жријебу група на ЕП.

Осим БиХ, пласман на ЕП изборили су Данска, Шкотска, Украјина, Енглеска, Италија, Њемачка, Холандија, Португал, Шведска, Француска, Аустрија, Србија, Белгија и Шпанија. Као домаћин по аутоматизму наступиће и домаћин шампионата Азербејџан.

"Наша жеља је да оставимо што бољи утисак, јер смо као једини дебитант на турниру и највеће изненађење. Вјерујемо у снагу наше екипе и уз мало среће у жријебу надам се да се можемо борити за пласман у четвртфинале Европског првенства", истакао је Јаха.

Шеснаест репрезентација ће у петак жријебом бити подијељене у четири групе. По двије најбоље пласиране селекције након такмичења једнокружним бод системом по групама избориће пласман у четвртфинале.

Европско првенство одржаће се у Азербејџану од 5. до 21. маја ове године. Утакмице групне фазе играће се, прво коло 5. и 6. маја, друго 8. и 9, те треће 11. и 12. маја. Четвртфинални дуели биће на програму 14. и 15. маја.

Оба меча полуфинала заказана су за 18. дан у петом мјесецу. Финале ће се играти 21. маја.

Коментари / 0

Оставите коментар