Индонезија запријетила Дикаприју забраном уласка

Холивудски глумац Леонардо Дикаприо испровоцирао је индонежанске власти након што је на друштвеним мрежама критиковао владин однос према животној средини.

Забава 04.04.2016 | 18:15
Индонезија запријетила Дикаприју забраном уласка

Наиме, глумац, који је предани борац за заштиту животне средине, боравио је на индонежанском острву Суматра, где је био у једнодневној посети националном парку Монт Леусер. Фотографије из националног парка завршиле су и на његовим профилима на друштвеним мрежама, где је Дикаприо изразио забринутост за угрожене животиње.

- Плантаже палминог уља озбиљно угрожавају нашу околину. Страшно је да се уништавају шуме и путеви за миграцију слонова - рекао је Дикаприо.

Међутим, овакава изјава се није допала званичницима Индонезије који су му запретили забраном уласка у земљу.

- Подржавамо његову бригу да заштити екосистем. Али уколико буде наставио са провокацијама у својим изјавама, забрнићемо му улазак у земљу - рекао је гласноговорник индонежанског министарства за закон и људска права.

Међутим, овакавим третманом није "почашћен" само Дикаприо, тим пре што се слична ситуација 2013. године десила и Харисону Форду, који је током боравка у Индонезији, критиковао Индонежане због неодговорног односа према природи. Додуше, Форду нису могли да забране улазак, будући да је већ боравио у тој земљи, али су му експресно запретили депортацијом.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар