Indonezija zaprijetila Dikapriju zabranom ulaska

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio isprovocirao je indonežanske vlasti nakon što je na društvenim mrežama kritikovao vladin odnos prema životnoj sredini.

Zabava 04.04.2016 | 18:15
Indonezija zaprijetila Dikapriju zabranom ulaska

Naime, glumac, koji je predani borac za zaštitu životne sredine, boravio je na indonežanskom ostrvu Sumatra, gde je bio u jednodnevnoj poseti nacionalnom parku Mont Leuser. Fotografije iz nacionalnog parka završile su i na njegovim profilima na društvenim mrežama, gde je Dikaprio izrazio zabrinutost za ugrožene životinje.

- Plantaže palminog ulja ozbiljno ugrožavaju našu okolinu. Strašno je da se uništavaju šume i putevi za migraciju slonova - rekao je Dikaprio.

Međutim, ovakava izjava se nije dopala zvaničnicima Indonezije koji su mu zapretili zabranom ulaska u zemlju.

- Podržavamo njegovu brigu da zaštiti ekosistem. Ali ukoliko bude nastavio sa provokacijama u svojim izjavama, zabrnićemo mu ulazak u zemlju - rekao je glasnogovornik indonežanskog ministarstva za zakon i ljudska prava.

Međutim, ovakavim tretmanom nije "počašćen" samo Dikaprio, tim pre što se slična situacija 2013. godine desila i Harisonu Fordu, koji je tokom boravka u Indoneziji, kritikovao Indonežane zbog neodgovornog odnosa prema prirodi. Doduše, Fordu nisu mogli da zabrane ulazak, budući da je već boravio u toj zemlji, ali su mu ekspresno zapretili deportacijom.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar