Кошарка, то је Партизан!

У дворани "Александар Николић" промовисана је књига Слободана Владушића "Кошарка то је Партизан".

Кошарка 03.04.2016 | 09:40
Кошарка, то је Партизан!

Професор књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду објаснио је из свог угла "због чега је Партизан клуб, то јест породица, а великани попут Реала из Мадрида и минхенског Бајерна предузећа".

Према речима аутора, ова књига представља његов субјективни доживљај клуба, као и емоција које он са собом носи, а о којима се прича и пише широм света.

У књизи "Кошарка то је Партизан", сублимирано је зашто Партизан представља породицу, систем, огромну школу талената и тренера, као и зашто су његови навијачи најбољи, највернији.

Књига обилује емотивним набојем, а само један део је током промоције дочарао глумац Ђорђе Марковић, читајући одломак "Како је спорт победио Холивуд" који говори о историјском успеху и титули шампиона Европе из 1992. године.

Пред сам крај, Марковић је прочитао и чувено писмо Жофрија Ловерња којим се први странац капитен у историји Партизана опростио од саиграча, клуба и верних навијача.

На промоцији су били помоћни тренер црно-белих Душан Кецман, чија слика се и налази на насловници књиге, потом члан шампионске генерације из Истанбула, а данас извршни директор клуба Млађан Шилобад, као и садашњи капитен црно-белих Вања Маринковић и крило Михајло Андрић.

КК Партизан НИС, поклонио је професору Владушићу ретро дрес који је инспирисан освајањем прве титуле државног првака 1976. године.

Сви заинтересовани књигу могу купити на киосцима или је поручити путем званичне продавнице КК Партизан НИС.

Коментари / 0

Оставите коментар