Košarka, to je Partizan!

U dvorani "Aleksandar Nikolić" promovisana je knjiga Slobodana Vladušića "Košarka to je Partizan".

Košarka 03.04.2016 | 09:40
Košarka, to je Partizan!

Profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu objasnio je iz svog ugla "zbog čega je Partizan klub, to jest porodica, a velikani poput Reala iz Madrida i minhenskog Bajerna preduzeća".

Prema rečima autora, ova knjiga predstavlja njegov subjektivni doživljaj kluba, kao i emocija koje on sa sobom nosi, a o kojima se priča i piše širom sveta.

U knjizi "Košarka to je Partizan", sublimirano je zašto Partizan predstavlja porodicu, sistem, ogromnu školu talenata i trenera, kao i zašto su njegovi navijači najbolji, najverniji.

Knjiga obiluje emotivnim nabojem, a samo jedan deo je tokom promocije dočarao glumac Đorđe Marković, čitajući odlomak "Kako je sport pobedio Holivud" koji govori o istorijskom uspehu i tituli šampiona Evrope iz 1992. godine.

Pred sam kraj, Marković je pročitao i čuveno pismo Žofrija Lovernja kojim se prvi stranac kapiten u istoriji Partizana oprostio od saigrača, kluba i vernih navijača.

Na promociji su bili pomoćni trener crno-belih Dušan Kecman, čija slika se i nalazi na naslovnici knjige, potom član šampionske generacije iz Istanbula, a danas izvršni direktor kluba Mlađan Šilobad, kao i sadašnji kapiten crno-belih Vanja Marinković i krilo Mihajlo Andrić.

KK Partizan NIS, poklonio je profesoru Vladušiću retro dres koji je inspirisan osvajanjem prve titule državnog prvaka 1976. godine.

Svi zainteresovani knjigu mogu kupiti na kioscima ili je poručiti putem zvanične prodavnice KK Partizan NIS.

Komentari / 0

Ostavite komentar