Жиле је за "А" тим! Одбачени ас Партизана блистао у младој селекцији!

Андрија Живковић је са две асистенције демонстрирао класу и на мечу квалификација за Европско првенство против Андоре (4:0).

Фудбал 29.03.2016 | 11:20
Жиле је за "А" тим! Одбачени ас Партизана блистао у младој селекцији!

Иако је играо за младу репрезентацију, Андрији Живковићу мотива није недостајало. Асистенцијама за гол послао је јасну поруку. А то је да такав играч мора да буде члан најјаче селекције, као и да за три месеца није заборавио да игра фудбал. Показао је Жиле много пута какав је играч и за каква дела је спреман, па нема потребе да га и селектор кажњава, кад то већ ради Партизан.

Очигледно се Радован Ћурчић, селектор сениорске селекције, водио оном максимом да морају да играју само они који су стандардни у својим клубовима. Али, то ипак не пије воду јер су позивани многи који немају загарантовано место у клубу.

Живковић је, ипак, давно превазишао играње у млађим категоријама. Да су га планирали за ту селекцију, играо би од почетка квалификационог циклуса, а не сад. Но, добро, соломонска решења и даље владају у Србији.

- Ужелео сам се фудбала, недостајале су ми такмичарске утакмице. Хвала селектору што ме је позвао, одужићу му се на прави начин - рекао је Живковић.

Перспективни везиста пак није био сујетан. Изашао је на терен у маленој Андори и показао се у најбољем светлу. Био је прави капитен. Многи ће рећи, није Андора прави противник. И није. Али битна је жеља. А Андрија ју је имао. Само ове сезоне је показао да је играч за велика дела. Колико је само европских мечева решио! Захваљујући њему Партизан је и дошао у прилику да игра групну фазу Лиге Европе.

У пријатељском мечу против Пољске се видело да Србија нема такав луксуз да се одриче најталентованијих играча. Утакмица у Познању је показала да сениорској репрезентацији фали играч који би својим луцидним решењима могао да донесе превагу. А Живковић је баш такав играч. Не верујете? Питајте дефанзивце Стеауе, Аугзбурга, Алкмара...

Има времена да се исправи неправда. Прва прилика за то је окупљање А репрезентације крајем маја.

Само тренира у Телеоптику

Андрија Живковић нема такмичарских утакмица у ногама још од краја јесење полусезоне. Партизан га је на зимским припремама суспендовао и од тад само тренира са фудбалерима Телеоптика.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

29.03.2016 12:33

Он одвео Партизан у ЛЕ. Цуди ме да не реце како га није увео у ЛС са својим промасајима па црвени картон и себицност против Аугзбурга. Само је он играо и нико висе...

ОДГОВОРИТЕ