Žile je za "A" tim! Odbačeni as Partizana blistao u mladoj selekciji!

Andrija Živković je sa dve asistencije demonstrirao klasu i na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Andore (4:0).

Fudbal 29.03.2016 | 11:20
Žile je za "A" tim! Odbačeni as Partizana blistao u mladoj selekciji!

Iako je igrao za mladu reprezentaciju, Andriji Živkoviću motiva nije nedostajalo. Asistencijama za gol poslao je jasnu poruku. A to je da takav igrač mora da bude član najjače selekcije, kao i da za tri meseca nije zaboravio da igra fudbal. Pokazao je Žile mnogo puta kakav je igrač i za kakva dela je spreman, pa nema potrebe da ga i selektor kažnjava, kad to već radi Partizan.

Očigledno se Radovan Ćurčić, selektor seniorske selekcije, vodio onom maksimom da moraju da igraju samo oni koji su standardni u svojim klubovima. Ali, to ipak ne pije vodu jer su pozivani mnogi koji nemaju zagarantovano mesto u klubu.

Živković je, ipak, davno prevazišao igranje u mlađim kategorijama. Da su ga planirali za tu selekciju, igrao bi od početka kvalifikacionog ciklusa, a ne sad. No, dobro, solomonska rešenja i dalje vladaju u Srbiji.

- Uželeo sam se fudbala, nedostajale su mi takmičarske utakmice. Hvala selektoru što me je pozvao, odužiću mu se na pravi način - rekao je Živković.

Perspektivni vezista pak nije bio sujetan. Izašao je na teren u malenoj Andori i pokazao se u najboljem svetlu. Bio je pravi kapiten. Mnogi će reći, nije Andora pravi protivnik. I nije. Ali bitna je želja. A Andrija ju je imao. Samo ove sezone je pokazao da je igrač za velika dela. Koliko je samo evropskih mečeva rešio! Zahvaljujući njemu Partizan je i došao u priliku da igra grupnu fazu Lige Evrope.

U prijateljskom meču protiv Poljske se videlo da Srbija nema takav luksuz da se odriče najtalentovanijih igrača. Utakmica u Poznanju je pokazala da seniorskoj reprezentaciji fali igrač koji bi svojim lucidnim rešenjima mogao da donese prevagu. A Živković je baš takav igrač. Ne verujete? Pitajte defanzivce Steaue, Augzburga, Alkmara...

Ima vremena da se ispravi nepravda. Prva prilika za to je okupljanje A reprezentacije krajem maja.

Samo trenira u Teleoptiku

Andrija Živković nema takmičarskih utakmica u nogama još od kraja jesenje polusezone. Partizan ga je na zimskim pripremama suspendovao i od tad samo trenira sa fudbalerima Teleoptika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

29.03.2016 12:33

On odveo Partizan u LE. Cudi me da ne rece kako ga nije uveo u LS sa svojim promasajima pa crveni karton i sebicnost protiv Augzburga. Samo je on igrao i niko vise...

ODGOVORITE