Предуслов за спас Милана - директор који зна шта ради!

Берлускони бира Сабатинија! Човек који је спровео реконструкцију у Риму добио исти задатак и на Сан Сиру!

Фудбал 28.03.2016 | 10:40
Предуслов за спас Милана - директор који зна шта ради!

Шушка се о томе већ неко време, али се прича чује све гласније. Валтер Сабатини је свакако већ најавио одлазак из Роме, а према последњим информацијама следећа његова дестинација врло лако би могао да буде баш Милан!

Није тајна да је газда Силвио Берлускони незадовољан тиме како је Адријано Галијани, човек који је већ три деценије његова десна рука, бирао појачања у последњих пет година. Она генерација са Пирлом, Седорфом, Гатузом и осталим великанима који су годинама носили клуб није добила адекватне наследнике. А морала је да оде. Астрономске плате играча у позним годинама представљале су неиздржив терет за клупски буџет.

Међутим, испоставило се да би било боље да су их оставили, јер су скоро сва каснија појачања потпуно подбацила. И ево тако већ пет година. Ситуација у којој је Рома одавно била. По одласку Франка Сенсија баш је Валтер Сабатини добио задатак да освежи екипу. И успео је. Довео је Ерика Ламелу, па Маркињоса, касније их продао за велики новац и уложио у Кевина Стротмана, Жервиња, Рађу Најнголана, Мехдија Бенатију... Финансијски је одрадио посао за чисту десетку. Није, додуше, Вучица успела да угрози доминацију Јувентуса, па су у Риму подељена мишљења о Галијанијевом учинку.

Али за овај сада Милан то би несумњиво био корак напред. И не би морао да значи растанак са Галијанијем, који је у веома добрим односима са Сабатинијем. Мада би можда морао да прихвати нешто мања овлашћења од оних које је до сада имао на Сан Сиру што ће се посебно допасти Барбари Берлускони.

Додуше, прво ће Милан морати да победи конкуренцију. Сабатинија наводно жели и Интер, док је интересовање Болоње прилично јавно. Са друге стране, спекулише се да би Сабатинија у Роми могао да замени Марсело Карли, сада спортски директор Емполија.

Коментари / 0

Оставите коментар