Искрени Лавеци о ''досадној'' француској Лиги 1...!

ПСЖ је прејак, нико те не инспирише! “Није изговор, али нисам уживао“, каже Аргентинац, који је нови мотив на крају пронашао у Кини. Финансијски пре свега.

Фудбал 18.03.2016 | 14:40
Искрени Лавеци о ''досадној'' француској Лиги 1...!

Од играча који је плаћен 30.000.000 евра пошто је претходно жарио и палио узаврелим Напуљом очекивало се више. Езекијел Лавеци није то испоручио. На тренутке је у назнакама могао да се види сав тај његов таленат, али све скупа - танко од играча таквог педигреа. Аргентинац не тражи алиби, али у интервјуу за француски Л'Екип подсећа да је било ту и објективних препрека.
"Било је добро, али не онолико добро колико сам се надао. Нисам успео да пружим оно најбоље у себи. Није ми се допадала Лига 1. Није ме инспирисала. То је истина. Не и изговор, али је истина. ПСЖ је био толико јачи од осталих тимова. Заиста нисам ни уживао играјући против њих. Време је полако пролазило, ја сам губио мотивацију и на крају изгубио место у тиму. Са задовољством сам играо само у Лиги шампиона", искрено ће 30-годишњи крилни фудбалер.

Можемо и да га разумемо. У Наполију је атмосфера сасвим другачија.
"Цела Италија је сасвим другачија. Имаш осам великих утакмица у сезони. У Француској имаш само две. То је огромна разлика", одговара Лавеци.

И ту Италију је, међутим, напустио због ПСЖ-овог новца, иако то сада занемарује. У Паризу је стекао пријатеље, али када је кинески Хебеј закуцао на врата и за двогодишњи уговор према гласинама понудио 30.000.000 евра... Тешко је то одбити.
"Нисам ни сањао да ћу заврштити у Кини, али ова понуда ми пружа сјајну шансу да помогнем не само себи, већ целој породици, свим људима који ме окружују. Немам речи то да опишем... Ништа ми не значи то што сам међу најплаћенијим играчима на свету. Ништа заиста. Али могућност да обезбедим своје... То ми већ много значи".

Могао је сигурно и са платом из неког европског клуба, али пре него што кренете да га критикујете... Да ли бисте ви одбили 15.000.000 евра годишње?

Коментари / 0

Оставите коментар