Iskreni Laveci o ''dosadnoj'' francuskoj Ligi 1...!

PSŽ je prejak, niko te ne inspiriše! “Nije izgovor, ali nisam uživao“, kaže Argentinac, koji je novi motiv na kraju pronašao u Kini. Finansijski pre svega.

Fudbal 18.03.2016 | 14:40
Iskreni Laveci o ''dosadnoj'' francuskoj Ligi 1...!

Od igrača koji je plaćen 30.000.000 evra pošto je prethodno žario i palio uzavrelim Napuljom očekivalo se više. Ezekijel Laveci nije to isporučio. Na trenutke je u naznakama mogao da se vidi sav taj njegov talenat, ali sve skupa - tanko od igrača takvog pedigrea. Argentinac ne traži alibi, ali u intervjuu za francuski L'Ekip podseća da je bilo tu i objektivnih prepreka.
"Bilo je dobro, ali ne onoliko dobro koliko sam se nadao. Nisam uspeo da pružim ono najbolje u sebi. Nije mi se dopadala Liga 1. Nije me inspirisala. To je istina. Ne i izgovor, ali je istina. PSŽ je bio toliko jači od ostalih timova. Zaista nisam ni uživao igrajući protiv njih. Vreme je polako prolazilo, ja sam gubio motivaciju i na kraju izgubio mesto u timu. Sa zadovoljstvom sam igrao samo u Ligi šampiona", iskreno će 30-godišnji krilni fudbaler.

Možemo i da ga razumemo. U Napoliju je atmosfera sasvim drugačija.
"Cela Italija je sasvim drugačija. Imaš osam velikih utakmica u sezoni. U Francuskoj imaš samo dve. To je ogromna razlika", odgovara Laveci.

I tu Italiju je, međutim, napustio zbog PSŽ-ovog novca, iako to sada zanemaruje. U Parizu je stekao prijatelje, ali kada je kineski Hebej zakucao na vrata i za dvogodišnji ugovor prema glasinama ponudio 30.000.000 evra... Teško je to odbiti.
"Nisam ni sanjao da ću završtiti u Kini, ali ova ponuda mi pruža sjajnu šansu da pomognem ne samo sebi, već celoj porodici, svim ljudima koji me okružuju. Nemam reči to da opišem... Ništa mi ne znači to što sam među najplaćenijim igračima na svetu. Ništa zaista. Ali mogućnost da obezbedim svoje... To mi već mnogo znači".

Mogao je sigurno i sa platom iz nekog evropskog kluba, ali pre nego što krenete da ga kritikujete... Da li biste vi odbili 15.000.000 evra godišnje?

Komentari / 0

Ostavite komentar